T-Systems přebírá hostingové zákazníky firmy SAP AG v Evropě

[Tisková zpráva] Společnost T-Systems přebírá hostingové zákazníky firmy SAP v Evropě. Firma se na této spolupráci dohodla přímo se společností SAP AG. T-Systems bude napříště ve svých výpočetních střediscích pečovat o 90 nových zákazníků. Ujednání zvýrazňuje postavení T-Systems jako předního poskytovatele služeb SAP s důrazem na dynamické služby. S transakcí není spojen přechod personálu ani úložišť. Smlouva bude uzavřena do začátku října 2009. O dalších podrobnostech smlouvy se partneři dohodli zachovávat mlčenlivost.

T-Systems tímto nákupem dále prosazuje svůj mezinárodní růst. Olaf Heyden, manažer ICT divize T-Systems, k tomu uvedl: "Převzetí hostovaných zákazníků přesně odpovídá naší globální strategii v oblasti aplikací SAP. Po úspěšném uzavření smlouvy s firmou Continental je toto převzetí dalším významným krokem k upevnění našeho celosvětově vůdčího postavení v poskytování služeb SAP. Podporujeme tak náš úspěšný obchodní model  – infrastruktura, služby a know-how v dynamické kombinaci.“

„Velice mne těší, že náš certifikovaný partner T-Systems převezme v této oblasti externí hostingové služby zákazníků. Podnik má vynikající pověst a dodává nákladově efektivní služby vysoké kvality“, prohlásil Dr. Wolfgang Krips, Senior Viceprezident SAP Managed Services, který ve firmě SAP zodpovídá za externí hostingové aktivity.

„Přestože zákazníci přecházejí k novému poskytovali, jsem si naprosto jist, že se postupný přechod k T-Systems uskuteční plynule a snadno. Zákazníci tak budou moci realizovat své záměry v oblasti IT dle plánu.“

Nadnárodní koncerny jako Shell, MAN či Linde, které již u T-Systems SAP aplikace provozují, těží z dynamiky celého řešení, které jim přináší významnou flexibilitu a úspory. T-Systems patří mezi nejvýznamnější poskytovatele informačních a komunikačních služeb SAP šitých na míru.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.