T-Systems představuje nové inovační centrum

29. 9. 2010

[Tisková zpráva] Nové inovační centrum v Mnichově. Spolupráce s významnou univerzitou. Nové možnosti pro zákazníky, jak vyzkoušet nové technologie a řešení.

V novém inovačním centru společnosti T-Systems, které bylo vytvořeno v Mnichově, mohou zákazníci vyzkoušet nová ICT řešení a technologie. Vědeckým partnerem T-Systems v tomto centru je elitní mnichovská univerzita Ludwiga Maxmiliana.

Společnost T-Systems vyvíjí nová řešení v oblasti ICT a na tomto vývoji se podílí i zákazníci. Kromě běžných prezentací jsou k dispozici reálné testy a vývojové prostředí na různých platformách. Zákazníci se mohou do vývoje zapojit prostřednictvím svých nápadů a přispět tak k uvedení nových produktů, které budou vyhovovat jejich potřebám v ICT.

„Inovační centrum splňuje náročné požadavky z naší i zákaznické strany a přispívá k vývoji budoucích produktů v T-Systems a celé skupině Deutsche Telekom,“ řekl při otevření nového centra Reinhard Clemens, člen představenstva společnosti Deutsche Telekom a generální ředitel T-Systems.

Inovace a podpora nových technologií
Inovační centrum v Mnichově úzce spolupracuje s laboratořemi Deutsche Telekomu v Berlíně, T-Gallery v Bonnu a T-City ve Friedrichshafenu. V Mnichově má společnost T-Systems také datové centrum a v rámci projektu „Datové centrum 2020“ vyvíjí nové technologie a postupy zaměřené na úsporu energie a vyšší efektivitu při poskytování služeb.

Společnost T-Systems aplikuje inovace v praxi prostřednictvím projektu T-City, například v podobě chytrých měřičů energií (Smart Metering). V rámci skupiny Deutsche Telekom se podílí na výstavbě inteligentní energetické sítě (Smart Grid) a uvádí do života pokročilé technologie ve zdravotnictví a automobilovém průmyslu (e-Health a Connected Car).

Studenti univerzity, která je důležitým partnerem společnosti T-Systems, mají možnost vyzkoušet v reálu nové technologie a produkty, které se pak dostávají na trh k zákazníkům. Přibližně 40 studentů spolupracuje s T-Systems na úzké bázi – podílí se na přímém vývoji v oblasti mobilních řešení a nových aplikací.

Vývoj a inovace podporuje společnost T-Systems i v České republice. Zákazníci na českém trhu mají možnost využívat nejnovější technologie a řešení, která jsou vyvíjena na mezinárodní i lokální úrovni. T-Systems také spolupracuje s předními technickými univerzitami v České republice, konkrétně se jedná o České vysoké učení technické v Praze a Technickou univerzitu v Liberci.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu