Společnost T-Systems vybavila nový závod firmy Sumitomo informační a telekomunikační technologií včetně systému SAP.

[Tisková zpráva] Společnost T-Systems vybavila nový závod firmy Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) v Mexiku informační a komunikační technikou pro plánování zdrojů. Výrobce kabeláže pro automobilový průmysl tak bude na základě tříleté smlouvy řídit výrobní procesy, pohyby materiálu a finanční údaje pomocí systému SAP, který je provozován v datovém centru ve vzdáleném Mnichově.

Firma Sumitomo dynamicky získává všechny zdroje, jako např. počítačové kapacity nebo datový prostor podle potřeby, prostřednictvím nově vytvořeného síťového spojení a platí při tom jen za skutečně objednané a odebrané služby. Podnik tak nepotřebuje žádné záložní kapacity pro občasné výkonové špičky a přetváří vysoké fixní náklady na ICT ve výdaje odpovídající skutečným potřebám. Tato spolupráce tak umožňuje dosahovat úspor pro zákazníka a naplno se uplatňují dynamické služby T-Systems.

Společnost T-Systems přizpůsobila systém místním požadavkům za pouhé čtyři měsíce; zřídila síť mezi Mexikem a Německem a datově propojila firmu Sumitomo s továrnou evropského výrobce automobilů v blízkosti města Puebla. Systémy výrobce automobilů nyní hlásí požadavky na další kabelové komponenty automaticky do systému firmy Sumimoto. Společnost T-Systems se také stará o výpočetní techniku a aplikace v datovém centru v Mnichově.

V České republice je společnost T-Systems Czech Republic nejvýznamnějším poskytovatelem služeb v oblasti zavádění konstrukčních systémů elektrických kabelů a systémovým integrátorem nástrojů nezbytných pro konstrukci elektrických svazků, především v automobilovém průmyslu. T-Systems Czech Republic poskytuje své znalosti i v oblasti systémové podpory (školení, workshopy, implementace a vývoj řešení).

O T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2007 činily výnosy společnosti přibližně 2,7 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 56.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2007 činily přibližně 12 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems znamenají pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů v oblasti interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetové stránce www.t-systems.cz nebo na mezinárodní stránce www.t-systems.com.