T-Systems získal významnou zakázku od německého úřadu pro letectví a kosmonautiku (DLR)

24. 1. 2010

[Tisková zpráva] Společnost T-Systems bude v rámci kontraktu pro německý úřad pro letectví a kosmonautiku (DLR) poskytovat veškeré základní IT služby pro příštích pět let. Outsourcingový kontrakt v celkové výši 125 milionů EUR byl podepsán v německém Kolíně . Spolu s podpisem smlouvy bylo odsouhlaseno rozšíření spolupráce pro další roky. Společnost T-Systems již dříve zvítězila v tendru, který zajišťoval možnost poskytovat služby pro DLR v celé zemi.

Vše od telefonu až po superpočítače
Uzavřená zakázka zahrnuje vývoj, nastavení, správu a podporu počítačů, komunikační infrastruktury a aplikací a to včetně konzultačních služeb. Portfolio služeb a řešení, které bude pro DLR poskytnuto, zahrnuje vše od telefonů přes standardizovaná a vysoce specializovaná zařízení a počítače a na samém vrcholu pak stojí superpočítače a zajištění výpočetního výkonu pro potřeby DLR.

Společnost T-Systems zajišťuje služby pro německý úřad pro letectví a kosmonautiku v oblasti ICT již deset let. „Naše IT služby jsou kompletně řešeny pomocí externích poskytovatelů. DLR je v tomto směru průkopníkem v moderním přístupu k IT mezi výzkumnými institucemi,“ prohlásil Dr. Hans-Joachim Popp, ředitel IT ve společnosti DLR. „Nový kontrakt nám dává příležitost nastavit podmínky přesně podle našich potřeb, které se v průběhu času mohou měnit. Fakt, že společnost T-Systems, která je naším dlouholetým partnerem, uspěla v otevřené soutěži, potvrzuje kvalitu naší předchozí spolupráce.“

„S naší pobočkou T-Systems Solutions for Research umíme být silným partnerem v oblasti vědy a výzkumu,“ uvádí Reinhard Clemens, člen představenstva Deutsche Telekom a generální ředitel T-Systems. „Připravili jsme řešení, které přesně odpovídá specifickým potřebám úřadu pro letectví a kosmonautiku. Pro zákazníka umíme realizovat bez ohledu na lokalitu standardní řešení, a to od hlasových služeb až po speciální služby superpočítačů pro simulaci náročných výpočtů.“

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetové stránce www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?