Tech Data boduje: Dosáhla hned tří celosvětových úspěchů

[Tisková zpráva] Praha, 12. června 2009 – Tech Data Corporation, která je v České republice a na Slovensku zastoupena prostřednictvím společnosti Tech Data Distribution, dosáhla tří významných celosvětových úspěchů. Umístila se v žebříčku BusinessWeek InfoTech 100 a získala dvě celosvětová ocenění společnosti Cisco.

Prestižní americký ekonomický magazín BusinessWeek poprvé zařadil společnost Tech Data do exkluzivního seznamu BusinessWeek InfoTech 100, který každoročně sestavuje podle ekonomických výsledků 30 500 veřejně obchodovatelných společností z celého světa. Tech Data se jako jediná společnost z oblasti distribuce umístila na celkovém 69. místě. „Tento žebříček představuje společnosti, které zdárně čelí současné globální recesi. Nejenže byly naše ekonomické výsledky takto oceněny, ale navíc jsme ve vynikající společnosti vedoucích firem IT trhu, jakými jsou Amazon (č. 1 v žebříčku), Oracle (č. 2), IBM (č. 5), Apple (č. 19), Google (č. 37) či Cisco (č. 57),“ vyjádřil se k umístění Robert M. Dutkowsky, CEO společnosti Tech Data Corporation.

I na globálním poli distribuce s přidanou hodnotou zaznamenala společnost Tech Data významné úspěchy, když získala ocenění Světový distributor roku společnosti Cisco. Toto ocenění od společnosti Cisco však není jediné. Tech Data byla společností Cisco rovněž odměněna i za svůj inovátorský přístup k jejím řešením a službám oceněním Inovátor služeb společnosti Cisco pro rok 2009.

Tato významná ocenění jsou pro společnost Tech Data odrazem dosažených výsledků, když i navzdory nepříznivé situaci na trhu IT distribuce vykázala za první fiskální čtvrtletí 2010 až dvojnásobné zhodnocení svých akcií. Společnost zároveň nadále rozvíjí své aktivity v oblasti distribuce s přidanou hodnotou významným posilováním a rozvojem své divize Azlan.

Informace o společnosti Tech Data Distribution naleznete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.