Tech Data potvrdila trend: Rekordní zisk na akcii ve třetím čtvrtletí

6. 12. 2009

[Tisková zpráva] Skupina Tech Data dosáhla zlepšení provozní marže a rekordního výnosu z vlastního kapitálu (ROCE). Trend z minulých kvartálů potvrdila i ve třetím čtvrtletí, které uzavřela k 31. říjnu 2009. Celkový obrat Tech Data Corporation za třetí kvartál sice meziročně klesl z 6,1 na 5,6 mld. dolarů, zisk skupiny ale stoupl z 59 na 66 milionů USD.

Praha, 4. prosince 2009 – Pokles tržeb, ale vyšší zisk. Takový hospodářský výsledek ohlásil světový IT distributor, společnost Tech Data Corporation. Podle jejích představitelů se dokázala adaptovat na změněné podmínky, které přišly s hospodářskou recesí. Čísla jsou přitom výmluvná: Celkový obrat Tech Data Corporation za třetí kvartál sice meziročně klesl z 6,1 na 5,6 mld. dolarů, zisk skupiny ale stoupl z 59 na 66 milionů USD.

Skupina prostřednictvím společnosti Tech Data Distribution podniká také v České republice a na Slovensku, kde patří mezi tři nejvýznamnější IT distributory. Dobrý výkon korporace dělá z jejího místního zastoupení spolehlivého partnera i pro české a slovenské IT resellery.

Podle CEO Roberta M. Dutkowského jsou za zveřejněnými výsledky rozšiřování nabídky IT řešení, kombinované s disciplinovanou cenovou politikou, přísná kontrola nákladů a pracovního kapitálu. „Nikdo dnes neví, jak dlouho hospodářská krize potrvá a kdy přijde ekonomické oživení. Vidíme ale známky postupného zlepšování situace. Za 35 let historie společnosti jsme zažili mnoho ekonomických cyklů a lepší i horší časy v IT byznysu. Náš výkon v tomto roce je ale důkazem, že otřesy dokážeme ustát a jsme připraveni pro další růst v budoucnu,“ prohlásil Dutkowsky.

Výsledky za třetí kvartál potvrdily trend z minulých čtvrtletí. Meziroční obrat za prvních devět měsíců roku 2009 klesl z 18,4 na 15,8 mld. dolarů. Skupina ale dokázala tento pokles ustát a svůj provozní zisk za první tři čtvrtletí zvýšila ze 143 milionů USD v roce 2008 na téměř 170 milionů dnes.

Informace o společnosti Tech Data Distribution hledejte na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

O společnosti Tech Data Distribution
Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, která je od roku 1999 vlastněna americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. Společnost dosáhla v roce 2008 obratu 6,4 mld. Kč.

O společnosti Tech Data Corporation
Společnost Tech Data Corporation (NASDAQ GS: TECD), založená v r. 1974, je předním distributorem produktů informačních technologií, s více než 100 000 zákazníky ve více než 100 zemích po celém světě. Obchodní model společnosti umožňuje poskytovatelům řešení, výrobcům a vydavatelům efektivněji prodávat své produkty a podporovat koncové uživatele od malých a středních firem (SMB) až po velké podniky. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 102. místě a dosáhla tržeb ve výši 24,1 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2009. Více informací najdete na: www.techdata.com

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře