Technologickým podnikatelem roku 2010 je Václav Muchna z Y Soft Corporation

[Tisková zpráva] Praha, 17. února 2011 – Držitelem prestižního ocenění Ernst & Young Technologický podnikatel roku 2010 se stal Václav Muchna ze společnosti Y Soft Corporation, a.s. Jeho firma se zaměřuje zejména na výzkum, vývoj, výrobu a prodej YSoft SafeQ řešení, s jehož pomocí lze významně snížit náklady a zvýšit komfort tisku. Hlavní ocenění Podnikatel roku 2010 si ze slavnostního galavečera, který se konal 16. února na pražském Žofíně, odnesli bratři Adam, Mariusz a Valdemar Walachovi ze společnosti WALMARK, a.s.

„Úspěch v podnikání není samo sebou – kromě dobrých nápadů a tvrdé práce za ním stojí také ochota jít do velkého rizika a nebát se převzít zodpovědnost. V České republice se zatím veřejně deklarovaný úspěch příliš nenosí a tak je o čestných a pracovitých podnikatelích stále málo slyšet. Doufáme, že i naše soutěž to do budoucna pomůže změnit. Podporu a uznání si skutečně zaslouží,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.

Profil Technologického podnikatele roku 2010:

Václav Muchna – Y Soft Corporation, a.s.

Václav Muchna byl typické „počítačové dítě“ – první programy tvořil už na základní škole. Protože si nedovedl představit, že by měl mít šéfa, od začátku pracoval sám za sebe, nejdřív při škole, pak v roce 2000 založil se společníkem IT firmu Y Soft. Po třech letech nastal zásadní zlom, kdy si při řešení netradičního problému pro firmu Kyocera uvědomil, že síla je právě v originálních technických řešeních. Na základě toho vytvořil novou firemní strategii a od té doby se soustřeďuje na rozvíjení původního řešení, které umožňuje individuální identifikaci uživatele tiskáren, zabezpečení jejich tisků a sledování nákladů na tisk nezávisle na dané tiskárně a na tvorbu dalších nových a inovativních aplikací. Jako první na světě přišli s novým řešením jak zabezpečit a účtovat tisky na Cloud platformě, díky kterému se jim daří prosazovat se i v tak zabezpečených oborech jako jsou banky či armáda. Muchnovou vizí je vybudovat silnou českou globální firmu se sídlem v Česku. Firma má dnes pobočky na čtyřech kontinentech, plánuje expanzi v Rusku, Indii, Latinské Americe a spolupracuje se všemi významnými světovými výrobci tiskáren a skenovacích zařízení. Vlastní několik unikátních a originálních řešení, která jí umožňují pohybovat se na globálním trhu.

Václav Muchna věří, že úspěch v podnikání není o štěstí. Respektive, že štěstí je potřeba, ale potká každého, kdo je ochoten jej dostatečně dlouho a dostatečně intenzivně hledat. Baví jej řízení a motivace lidí, ve volném čase – protože v práci hodně cestuje  – se snaží být zejména doma. Ze sportů se věnuje lyžování a potápění.

Technologického podnikatele roku připravuje Ernst & Young v rámci soutěže Podnikatel roku ve spolupráci se sdružením TUESDAY Business Network. Do kategorie Technologický podnikatel roku může být zařazen jakýkoliv účastník soutěže Podnikatel roku, jehož firma působí přímo v oblasti moderních technologií nebo moderní technologie významným způsobem využívá v hlavní podnikatelské činnosti. Doplňujícími hodnotícími kritérii pro kategorii Technologický podnikatel roku jsou: úspěšnost integrace moderních technologií do firemních procesů, míra vlivu technologií na ekonomickou úspěšnost firmy a dlouhodobá strategie firmy ve využívání moderních technologií.

Porota kategorie Technologický podnikatel roku

Ivan  Pilný – předseda poroty, TUESDAY Business Network

Ondřej Bartoš – Credo Ventures

Jiří  Beneš – 3TS Capital Partners

Josef Suska – HOKAMI CZ, Technologický podnikatel roku 2007

Radim Králík – GRAPO, Technologický podnikatel roku 2005

Soutěže Ernst & Young Podnikatel roku 2010 se mohl zúčastnit vlastník nebo manažer společnosti s minimálně 25% vlastnickým podílem. Musí odpovídat za výkon své společnosti a být aktivním členem jejího nejvyššího vedení. Společnost musí existovat minimálně 2 roky.

Soutěž spoluorganizuje deník MF Dnes a iDNES.cz. Partnery soutěže jsou společnosti Raiffeisenbank a Glisco. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network,  Czech Venture Capital Association a US Business School Praha. Mediálními partnery jsou týdeník EURO a Český rozhlas 1 – Radiožurnál.

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat