Technologie, která dokáže oklamat váš mozek

2. 8. 2007

[Tisková zpráva] Technologie DNSe 2.0 znamená dokonalé hudební zážitky, které nejsou nijak zmenšeny omezeními přenosných přehrávačů a multimediálních přístrojů a které přinutí naše uši vnímat i tóny, které neexistují.

Samsung neustále zlepšuje život svých zákazníků prostřednictvím průlomových technologií. Samsung pro své nové modely mp3 přehrávačů připravil novou technologii digitálního zpracování zvuku Digial Natural Sound engine 2.0 (DNSe). Tato technologie úspěšně dosahuje optimální rovnováhy prostřednictvím správného zpracování signálu, což umožňuje přenosnému zařízení se sluchátky či reproduktory vytvořit dokonalý stereo zvuk.

Fyzické omezení sluchátek a malých reproduktorů také omezuje reprodukování bohatých, plných hlubokých tónů/basů. Často jsou slyšitelné pouze basy a horní basové frekvence. Například nízké basové tóny používané v hip-hopu a taneční hudbě jsou základem těchto žánrů, basová linka je základ, podle kterého lidé tančí. Bez hlubokých basů ztrácí zážitek z poslechu této hudby celou dimenzi.

Aby se tato ztráta napravila, používá DNSe psycho-akustický fenomén zvaný „Missing Fundamental“, který umožňuje posluchačům slyšet nejnižší frekvence bohatých hlubokých tónů, i když je to fyzicky nemožné. Téměř všechny tóny jsou složeny z kombinací několika frekvencí, z nichž nejnižší, základní frekvence, je často příliš nízká na to, aby ji bylo možné reprodukovat na přenosných přehrávačích. DNSe kalibruje ostatní frekvence tak, aby umožnily uchu uvěřit, že slyší hluboké tóny. Zpracované basové podtóny nutí mozek, aby nahradil chybějící basové tóny, čímž se vytvoří iluze dolních basů. Tímto způsobem DNSe umožňuje přenosným přehrávačům se sluchátky či malými reproduktory, simulovat akustickou hloubku, která může jinak být dosažena pouze pomocí mnohem sofistikovanějšího vybavení. Zapojením dalších technologií jako jsou 3D, Street Mode, Clarity a Concert Hall, je připraveno několik nastavení, od rocku po klasickou hudbu, vokál i zvýrazněné basy.

„Tento způsob zpracování zvuku umožňuje hudebním přehrávačům poskytnout majitelům nejlepší hudební zážitky a reprodukuje pravý stereo zvuk tak, jak si ho představovali i tvůrci hudby. DNSe je špičková technologie, která dává v kvalitě reprodukovaného zvuku Samsungu náskok před konkurenty,“ říká David Vaculík, Product Manager Audio-video Samsung.

Samsung poprvé představil technologii zvyšující kvalitu zvuku DNSe 1.0 v roce 2003. Nová technologie byla výsledkem dlouholetého výzkumu akustiky a digitálního zpracování signálu. Samsung i nadále investoval do vylepšování této technologie a výsledkem je verze 2.0, kterou Samsung nyní používá v nových řadách výrobků od televizorů, DVD přehrávačů a stereo systémů až po miniaturní MP3 přehrávače.

Technologie Samsung DNSe 2.0 je již nyní díky upgrade firmware instalována v mp3 přehrávači Samsung YP-K3 a YP-U3. DNSe 2.0 bude, stejně jako všechny vyšší verze této technologie zpracování zvuku, použita u všech nových MP3 přehrávačů značky Samsung. Další informace o nových modelech budou k dispozici později.

Více informací o DNSe 2.0 najdete na www.samsungpla­y.com.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...