Telefónica O2 Czech Republic a NextiraOne Czech zajistily komunikaci 2 500 zaměstnanců nové centrály ČSOB

25. 4. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 25. dubna 2007 - Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a .s., největší telekomunikační operátor v ČR poskytující fixní i mobilní služby, a společnost NextiraOne Czech s.r.o., přední dodavatel komplexních řešení v oblasti hlasových, datových a konvergovaných technologií, kontaktních center a bezpečnosti dat, dovršily projekt implementace moderní komunikační infrastruktury do nového centrálního sídla ČSOB v Praze 5. Celé řešení, poskytnuté formou „O2 Managed Service“ a založené na produktech společnosti Cisco, tvoří ucelený IP systém pro zabezpečení telefonního a datového spojení, přenosu videa a mobilních komunikací prostřednictvím Wi-Fi.

ČSOB se jako jedna z prvních bank v České republice rozhodla vybudovat moderní centrální sídlo společnosti, které 2 500 zaměstnancům banky poskytne špičkové pracovní podmínky.

„ČSOB si vybrala NextiruOne Czech a Telefónica O2 Czech Republic pro splnění tohoto nelehkého úkolu zejména pro jejich nadnárodní zázemí, finanční stabilitu a profesionální přístup. Hlavním úkolem bylo implementovat nové komunikační technologie, které budou odpovídat současným trendům a nárokům uživatelů, tj. našich zaměstnanců v komunikaci s našimi zákazníky, ale také mezi námi samotnými. Byl kladen důraz na to, aby implementovaná technologie umožnila budoucí rozvoj banky s ohledem na měnící se telekomunikační prostředí. Telefónica O2 Czech Republic a NextiraOne Czech se zhostili úkolu, který významně přispěje k úspěchu celé naší společnosti.“ doplňuje vedoucí síťového oddělení Pavel Tomko z ČSOB.

Základem implementovaného řešení je robustní a plně zabezpečená IP síť, včetně připojení LAN sítě v budově NHQ do pražské metropolitní sítě ČSOB, bezdrátové infrastruktury (WLAN), která slouží jednotlivým uživatelům jako sekundární přístupové médium k informačnímu systému ČSOB. Komunikační infrastruktura musí rovněž zajišťovat bezproblémový provoz stávajících aplikací informačního systému ČSOB založených na protokolech IP a IP multicast.

Přínosem celého řešení je spojení veškeré komunikace, tj. datových a hlasových sítí, do jediného proudu. To má významný dopad na zjednodušení správy a údržby, nižší budou také celkové náklady spojené s komunikační infrastrukturou podniku. Lucie Pechátová a Pavel Mrazík vedoucí projektu za společnosti Nextira One Czech a Telefónica O2 Czech Republic, společně dodávají: „Opravdové výhody integrované sítě spočívají v rozšiřujících službách a aplikacích, které jsou uváděny do provozu snadněji, než když stejné služby a aplikace musí být integrovány do tří separátních sítí.“

Díky dostatečně robustní síti ČSOB získává možnost svou infrastrukturu dále rozvíjet. Na projektu byly využity nejmodernější technologie, jejichž nasazení se společnosti NextiraOne podařilo úspěšně zvládnout také díky dlouhodobému partnerství se společností Cisco.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku