Telefónica O2 Czech Republic zahájila ověřovací provoz IPTV

[Tisková zpráva] Telefónica O2 Czech Republic zahájila ověřovací provoz televize přes pevné telefonní linky (IPTV), která v první fázi nabídne zaměstnancům firmy zhruba 30 programů včetně možnosti stahování filmů na přání. V nabídce jsou české a slovenské kanály, zpravodajské, dokumentární a dětské stanice. Ke stažení je kolem 250 filmů.

Ověřovací provoz zároveň testuje i prodejní kanálytéto služby. Společnost chce postupně rozšiřovat pokrytí stejně jako u vysokorychlos­tního internetu, které je po dvou letech dostupné na více než 90 % všech pevných telefonních linek.

Komerčně začne Telefónica O2 Czech Republic nabízet televizi prostřednictvím pevné telefonní linky ve 3. čtvrtletí 2006. Televizi bude možné sledovat ve formátu MPEG4. Pro zachování podobné kvality a stejného rozlišení jako u digitální televize jí stačí proti kodeku MPEG2 poloviční datový tok. Společnost tak vystačí s datovým streamem o rychlosti cca 2,8 Mb/s, zatímco u digitálního vysílání se průměr pohybuje okolo 4–5 Mb/s.

Telefónica O2 Czech Republic kvůli chystané nabídce postupně zavádí novou technologii ADSL 2+, která dosavadní rychlost na pevné telefonní lince více než zdvojnásobuje. Nová kapacita se tak plně využije pro IPTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).