Telenor Networks nabízí telekomunikačním operátorům expresní pomoc

Telenor Networks nabízí telekomunikačním operátorům expresní pomoc při řešení připojení zákazníků postižených záplavami

Přední provozovatel pevné bezdrátové sítě (FWA) v licencovaném pásmu 26 GHz v České republice, společnost Telenor Networks, nabízí pomoc telekomunikačním operátorům a poskytovatelům internetového připojení, kteří se snaží v co nejkratším čase připojit své zákazníky, u nichž došlo v důsledku povodní k narušení kabelového spojení.

Síť společnosti Telenor Networks prakticky nebyla zasažena záplavami a v lokalitách, kde jsou přerušeny dodávky elektrického proudu, je napájena pomocí diesel-agregátů, které jsou průběžně doplňovány palivem. Společnost Telenor Networks je tak připravena pro zákazníky, kteří jsou v současné době díky záplavám bez telefonního či internetového spojení, zřídit alternativní připojení prostřednictvím své bezdrátové technologie, a to během jednoho dne.

Bezdrátové připojení společnosti Telenor Networks realizované prostřednictvím FWA sítě v licencovaném pásmu 26 GHz je k dispozici ve 14 českých a moravských městech (Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Plzeň, Hradec Králové, Ústí n. Labem, Liberec, Pardubice, Jablonec n. Nisou, Mladá Boleslav, Zlín, Olomouc, Jihlava). Jedná se o plnohodnotnou alternativu kabelového připojení, jejímž prostřednictvím mohou telekomunikační operátoři poskytovat jak datové, tak telefonní služby typu EURO ISDN či VoIP.

O firmě:

O společnosti Telenor Networks Telenor Networks je předním provozovatelem pevné bezdrátové sítě v pásmu 26 GHz v České republice. Zaměřuje se na pronájem přístupové infrastruktury pro řešení problému „poslední míle“ výhradně poskytovatelům internetu, telekomunikačním operátorům a systémovým integrátorům. Své služby nabízí v současné době ve 14 největších městech České republiky. Sesterská společnost Telenor Networks působí rovněž na Slovensku. Telenor Networks je součástí norského telekomunikačního gigantu Telenor ASA, který působí v 29 zemích světa a svými aktivitami zasahuje do všech oblastí telekomunikací od Internetu, přes satelitní sítě až po mobilní komunikace.

Více informací naleznete na webových stránkách www.telenornet­works.cz

Pro další tiskové informace prosím kontaktujte:

Martina Machová, Telenor Networks, s. r. o., Millenium Plaza, V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 02 - 96 35 52 42, Fax: 02 - 96 35 52 55