TISCALI A REALNETWORKS UZAVŘELY PARTNERSTVÍ

TISCALI A REALNETWORKS UZAVŘELY PARTNERSTVÍ

Celoevropská internetová komunikační společnost a celosvětový poskytovatel aplikací pro dodávku multimediálního obsahu společně zprostředkují mimořádné audio-vizuální zážitky uživatelům Internetu v Evropě.

London, Cagliari, 27. září 2001 – Společnost RealNetworks®, Inc. (Nasdaq: RNWK), celosvětový poskytovatel aplikací pro dodávku multimediálního obsahu, dnes oznámila, že uzavřela dohodu o rozsáhlém partnerství s vedoucí celoevropskou internetovou komunikační společností Tiscali. Spolupráce zahrnuje on-line i off-line reklamu a společné marketingové aktivity, přístup do Internetu a distribuci softwaru i společné aktivity v oblasti rozvoje služeb a dodávky obsahu.

Spotřebitelské produkty RealPlayer® 8, RealJukebox® a RealArcadeTM – aplikace společnosti RealNetworks, které získaly nejrůznější ocenění – budou nyní zařazeny na všechna registrační CD společnosti Tiscali v celé Evropě. Tiscali má v současné době 7,1 miliónu aktivních uživatelů a portály společnosti ve 14 evropských zemích navštíví měsíčně 13 miliónů unikátních uživatelů, z nichž všem bude nabídnuta možnost aktualizace na poslední verzi produktů společnosti RealNetworks.

Mario Mariani, viceprezident společnosti Tiscali pro oblast spotřebitelských služeb, uvedl: „Naše partnerství s RealNetworks má strategický význam jak pro akvizici nových zákazníků, tak pro jejich spokojenost. RealNetworks má rozsáhlou uživatelskou základnu se 'silnými` uživateli po celé Evropě, kteří potřebují kvalitní přístup k Internetu, ať už vytáčený či vysokorychlostní – a ten jim může nabídnout právě Tiscali. V blízké budoucnosti budeme nabízet zajímavé balíky služeb kombinující obsah, přístup do Internetu a další internetové služby, které budou přínosné pro všechny zákazníky. Naše partnerství je velmi důležitým krokem v rozvoji strategie obsahu společnosti Tiscali.“

„Partnerství s Tiscali rozšiřuje naše možnosti a nabízí nám přímou cestu k rozsáhlé uživatelské základně této společnosti.“ uvedl George Fraser, ředitel pro Severní Evropu, RealNetworks. „Jako strategický partner společnosti Tiscali pro audiovizuální obsah může RealNetworks dodat své zkušenosti s internetovými médii ještě širšímu evropskému publiku.“

– konec –

O společnosti RealNetworks
RealNetworks, Inc. je celosvětový poskytovatel aplikací pro dodávku multimediálního obsahu. Společnost vyvíjí a prodává software a služby určené uživatelům osobních počítačů a ostatní spotřební elektroniky, které umožňují odesílat a přijímat audio, video a další multimediální soubory prostřednictvím sítě Internet. Uživatelé mohou získat softwarové aplikace společnosti RealNetworks pro práci s audiovizuálním materiálem na internetové adrese http://www.re­al.com. Informace o systémech společnosti RealNetworks a o společnosti samotné jsou k dispozici na stránce http://www.re­alnetworks.com.

O společnosti Tiscali
Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), jedna z největších celoevropských internetových komunikačních společností, poskytuje přístup do sítě Internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb 7,1 miliónu aktivních uživatelů. V průběhu prvního pololetí 2001 strávili uživatelé sítě Tiscali na Internetu více než 19 miliard minut a portály Tiscali zaznamenaly měsíční návštěvnost více než 13 miliónů unikátních přístupů (údaje ke dni 30. června 2001). Stránky společnosti Tiscali jsou k dispozici na adrese: www.tiscali.com

Pro více informací prosím kontaktujte:

RealNetworks, Tom Cheesewright, Noiseworks, +44 1628 628080, tomc@noisewor­ks.com

Tiscali Česká republika, Eva Štípková, +420 2 24590400, eva.stipkova@cz­.tiscali.com

Tiscali International, Imagebuilding, +39 02 89011300
Simona Vecchies, s.vecchies@ima­gebuilding.it
Elisa Lavagna, e.lavagna@ima­gebuilding.it
Monica Sicorello, m.sicorello@i­magebuilding.it

RealNetworks, RealPlayer, RealJukebox a RealArcade jsou registrované ochranné známky společnosti RealNetworks, Inc.

Lupa.cz: Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: Je tu první sportovní přenos přes mobily

Je tu první sportovní přenos přes mobily

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Root.cz: Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?