Tiscali pokračuje v boji za práva zákazníků

TISCALI podává žádost, aby ČTÚ zasáhl

Praha, 4. listopadu 2003 – Společnost TISCALI dnes oznámila, že Českému telekomunikačnímu úřadu předložila žádost, aby jako národní regulační orgán zasáhl a rozhodl tak spor této společnosti s monopolním telekomunikačním operátorem, ČESKÝM TELECOMEM, týkající se dodatku k jejich Smlouvě o propojení, který zavádí originační model účtování fixních poplatků za propojení. Tento dodatek by TISCALI (a ostatním alternativním operátorům) umožnil nabízet svým koncovým uživatelům paušální poplatky, časové kredity a další výhodné cenové balíčky za vytáčené připojení k Internetu zcela nezávisle na ČESKÉM TELECOMU.

Společnost TISCALI předložila ČESKÉMU TELECOMU svůj návrh 31. července tohoto roku, ale následné tříměsíční období jednání – minimální zákonem stanovená lhůta pro to, aby ČTÚ mohl zasáhnout – skončila bez výsledku, protože podle TISCALI se ČESKÝ TELECOM opakovaně pokouší přijetí tohoto modelu bránit.

S ohledem na žádost TISCALI o zásah v tomto sporu, předloženou ČTÚ, Naveed Gill, generální ředitel TISCALI, uvedl: „Pevně věříme, že regulátor podpoří rozhodnutí přijatá Řídícím výborem fóra pro vytáčený Internet (Dial-Up Forum Steering Committee), na kterém se ČTÚ podílel, a potvrdí implementaci nových originačních modelů vytáčeného připojení k Internetu, které byly v rámci tohoto fóra vytvořeny a akceptovány.“

Ve spojení s oddělením účtování poplatku za používání HTS jsou výše popsané principy dalším krokem k oživení trhu vytáčeného připojení k Internetu a efektivním podnětem pro řádnou hospodářskou soutěž vedoucí k výhodnějším podmínkám a cenám poskytovaným koncovým uživatelům.

– konec –

TISCALI Česká republika je součástí TISCALI S.p.A. se sídlem v italském Cagliari. TISCALI je vedoucí internetová komunikační společnost v České republice, poskytující jedinečnou škálu on-line služeb, včetně připojení k Internetu zdarma po celé zemi za tarif Internet 2002, širokopásmového připojení k Internetu prostřednictvím ADSL, satelitu a Wi-Fi, elektronické pošty a místa na webu zdarma a navíc dynamického portálu – www.tiscali.cz – obsahujícího širokou škálu zpráv a informací v češtině, on-line chaty se známými osobnostmi, internetový vyhledavač, chatové a SMS služby, elektronické nakupování a živé přenosy speciálních akcí. V posledním průzkumu nezávislou agenturou pro výzkum veřejného mínění Taylor Nelson Sofres Interactive (iPanel, červenec 2003), se společnost TISCALI umístila jako nejvyužívanější poskytovatel Internetu v České republice. TISCALI nyní rovněž nabízí cenově výhodné telefonní služby pro české domácnosti – „TISCALI CALL“ – umožňující uživatelům ušetřit až 45% nákladů za vnitrozemské a mezinárodní telefonáty a hovory z pevných na mobilní linky, plus až 60% za vytáčené připojení k Internetu ve špičce. Informace o všech službách společnosti jsou k dispozici na jejím portále nebo je lze získat telefonicky na bezplatném čísle zákaznického centra TISCALI 800 184 184.

Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milán: TIS, Nouveau Marche, Paříž: 005773), je internetová společnost poskytující přístup k Internetu, obsah a firemní aplikace, stejně tak jako inovativní komunikační služby. K 30. červnu 2003 měla společnost TISCALI 7,6 milionu aktivních uživatelů, z nichž 470 000 tvořili uživatelé širokopásmového připojení. Firemní stránky TISCALI naleznete na www.tiscali.com.

Pro více tiskových informací:

TISCALI Telekomunikace Česká republika s.r.o.
Vladimíra Králíková, +420 226 026 111 vladimira.kra­likova@cz.tis­cali.com

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru