Tiscali, U2.com a RealNetworks budou přenášet koncert U2

Tiscali, U2.com a RealNetworks budou přenášet koncert U2 na internetu

Praha/Cagliari, 4. října 2001 (PROTEXT) – Tiscali, vedoucí celoevropská internetová komunikační společnost, a U2.com ve spolupráci se společností RealNetworks, Inc. (Nasdaq: RNWK), celosvětovým poskytovatelem aplikací pro dodávku multimediálního obsahu, dnes oznámily, že koncert skupiny U2 z Univerzity v Notre Dame, legendárního domova basketbalového týmu „The Fighting Irish,“ bude přenášen živě na internetu.

V České republice budou moci uživatelé českého internetového portálu www.tiscali.cz živou událost sledovat ve čtvrtek 11. října v 03:00 ráno středoevropského času. Oficiální on-line přenos koncertu ze záznamu proběhne 11. října ve 21:00 středoevropské­ho času.

Vystoupení zahájí třetí fázi turné skupiny U2's Elevation 2001 Tour, které hudební kritici i zástupci veřejnosti označují za nejzajímavější a nejpoutavější turné letošního roku. Po skončení letošního turné Elevation bude mít skupina U2 odehraných více než sto koncertů před více než dvěma miliony příznivců po celém světě.

Webcast, který bude fanouškům skupiny U2 z celého světa dostupný zcela zdarma na adrese http://u2.tis­cali.com, umožní tento zážitek zprostředkovat on-line prostřednictvím internetu.

Živý internetový přenos nabídne špičkové záběry pomocí několika kamer – bude filmován každý člen skupiny a uživatelé budou mít možnost sledovat své oblíbené umělce, čímž vlastně budou rozhodovat o svém zážitku on-line. Registrovaní uživatelé společnosti Tiscali v Evropě budou mít navíc další vzrušující možnost: exkluzivní přístup (pro uživatele standardního i vysokorychlos­tního připojení) k jedinečnému obsahu zdarma. Fanoušci, kteří se do internetu připojují prostřednictvím sítě Tiscali, a členové služby GoldPass společnosti RealNetworks ve Spojených státech budou moci „navštívit zákulisí“ a vychutnat si nezapomenutelný zážitek prostřednictvím interaktivní kamery s možností otáčení v rozsahu 360 stupňů. Zároveň získají přístup k exkluzivní sekci s informacemi z koncertu a rozhovorů pořízených v zákulisí.

Po dobu 21 dnů po skončení této živé události nabídne společnost Tiscali svým registrovaným uživatelům na adrese http://www.tis­cali.cz a společnost RealNetworks členům služby GoldPass ve Spojených státech na adrese http://www.re­al.com kompletní záznam koncertu i rozhovorů.

Zajištění této události v nejvyšší kvalitě umožní technologie vyvinutá společností RealNetworks, která se společností Tiscali před nedávnem uzavřela významnou dohodu o vzájemné spolupráci. Díky své vlastní síti pro poskytování obsahu bude společnost Tiscali přenášet koncert ve všech 15 evropských zemích, ve kterých působí. Je to jen první z celé řady živých událostí, které nelze zmeškat a pro které společnost Tiscali nabízí „virtuální sedadla“ v předních řadách pro všechny své uživatele. Síť Real Broadcast Network (RBN), kterou provozuje divize společnosti RealNetworks pro dodávání obsahu, je odpovědná za produkci, řízení a dodávku živého přenosu koncertu U2 na internetu.

Kontakt:

Eva Štípková
World Online, s.r.o./Tiscali
Dělnická 12, 170 04 Praha 7
Tel.: 02/24590400, Fax: 02/24590401
e-mail: pr@cz.tiscali.com

Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), jedna z největších celoevropských internetových komunikačních společností, poskytuje přístup do sítě internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb 7,1 miliónu aktivních uživatelů. V průběhu prvního pololetí 2001 strávili uživatelé sítě Tiscali na internetu více než 19 miliard minut a portály Tiscali zaznamenaly měsíční návštěvnost více než 13 miliónů unikátních přístupů (údaje ke dni 30. června 2001). Stránky společnosti Tiscali jsou k dispozici na adrese: http://www.tis­cali.com

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?