Tiscali/Word Online spouští službu on-line interaktivních map

5. 9. 2001

TISCALI/WORLD ONLINE SPOUŠTÍ SLUŽBU ON-LINE INTERAKTIVNÍCH MAP

Internetový portál www.tiscali.cz nyní poskytuje rychlé a obsáhlé zeměpisné, cestovní a turistické informace o České republice.

Praha, 5. září 2001 --- Uživatelé Internetu mají nyní přístup ke kvalitním zeměpisným, cestovním a turistickým informacím o České republice --- a to rychleji než kdykoli předtím --- prostřednictvím nové služby on-line interaktivních map na internetovém portále společnosti Tiscali/World Online. Služba je přístupná z domovské stránky portálu na adrese www.tiscali.cz (nebo www.worldonli­ne.cz) nebo přímo na adrese http://mapy.tis­cali.cz.

Hlavní výhodou on-line interaktivních map na portále Tiscali/World Online je vysoká rychlost služby, která návštěvníkům umožňuje snadný a pohodlný pohyb na mapě bez nákladného stahování dalších a dalších náhledů, což je běžné v případě ostatních on-line interaktivních map dostupných na českém Internetu.

Nová služba se zaměřuje především na Prahu a Českou republiku jako celek. Je zde ale k dispozici také mapa světa se všemi státy a jejich hlavními městy.

Služba nabízí úplný plán Prahy, který si návštěvníci mohou prohlížet po jednotlivých obvodech, podle PSČ či podle názvů ulic a náměstí. V kterékoli z těchto částí, stejně jako v celém městě, mohou uživatelé snadno a rychle vyhledat širokou škálu míst, mezi nimiž nechybí kulturní zařízení jako divadla a kina, informace o dopravní infrastruktuře jako stanice metra a vlaková nádraží či ubytovací zařízení, především hotely, penziony a kempy.

Podrobná silniční mapa České republiky je napojena na vyčerpávající databázi cestovních a turistických informací s rozsáhlými vyhledávacími funkcemi, které návštěvníkům umožňují vyhledávat kulturní zajímavosti jako ZOO a lázně, historická místa --- zámky, hrady, zříceniny, svatyně, kláštery a skanzeny, přírodní zajímavosti chráněné UNESCO, jeskyně a jiné přírodní zvláštnosti. U každého místa jsou uvedeny podrobné informace pro návštěvníky, včetně adres, telefonních čísel a návštěvních hodin. Informace jsou doplněny o značné množství fotografií a přímých odkazů na případné související webové stránky.

Řidiči v České republice mohou on-line interaktivní mapy na portále Tiscali/World Online využít ke stanovení tras a výpočtu vzdáleností. Tato funkce řidičům umožňuje zvolit si počátek a cíl své cesty a zároveň jim nabídne podrobný přehled o nejkratší cestě mezi těmito městy, udá jim délku každého úseku v kilometrech, stejně jako průběžnou a celkovou vzdálenost.

Těm, kteří chtějí objevovat Českou republiku na kole, je určena samostatná sekce on-line interaktivních map. Ani v této sekci nechybí vyhledávací funkce, která uživatelům umožňuje vyhledat a prohlédnout si celou řadu cyklistických tras po celé zemi podle různých kritérií jako region či typ trasy (tj. mezinárodní, regionální nebo místní).

A nakonec, nové on-line interaktivní mapy na portále Tiscali/World Online jsou přínosné nejen pro ty, kteří chtějí cestovat, ubytovat se nebo vyhledat turistické informace o České republice, ale i těm, kteří nabízejí své služby obyvatelům a návštěvníkům jednotlivých regionů v zemi. Nejen provozovatelé ubytovacích, zábavních a stravovacích zařízení, cestovní kanceláře či dopravci mohou v rámci nové služby nabízet své služby prostřednictvím speciálních ikon s odkazy umístěných na příslušných mapách.

V průběhu několika příštích měsíců plánuje společnost Tiscali/World Online intenzívní rozšiřování a doplňování služby on-line interaktivních map o další funkce a moduly.

– konec –

Tiscali/World Online, pobočka společnosti Tiscali S.p.A., je vedoucí internetová komunikační společnost v České republice poskytující celou řadu on-line služeb, mezi které patří celonárodní přístup do sítě internet za místní telefonní poplatky v rámci tarifu Internet 2001, zdarma elektronická pošta a prostor pro umístění webové stránky a navíc dynamický portál --- www.tiscali.cz (přístupný rovněž na adrese www.worldonli­ne.cz) --- s bohatou nabídkou zpráv a informací v českém jazyce, on-line chaty s významnými osobnostmi, vyhledáváním v Internetu, službami chat a odesílání SMS zpráv, virtuálním obchodním domem, on-line hrami a přenosy živých událostí. Podle nejnovějšího průzkumu uživatelů Internetu v domácnostech, který provedla agentura nezávislého průzkumu Taylor Nelson Sofres Interactive a který byl zveřejněn v šestém vydání Zprávy o českém internetu/iPanel (srpen 2001), je společnost Tiscali/World Online v současnosti nejpoužívanějším poskytovatelem internetových služeb v České republice. Informace o všech službách společnosti jsou rovněž k dispozici na jejím internetovém portále nebo na bezplatné telefonní lince zákaznického centra Tiscali/World Online 0800 184 184.

Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773) je součástí jedné z největších a nejrychleji rostoucích internetových společností v Evropě. Dne 31. března 2001 poskytovala společnost Tiscali přístup do sítě internet a širokou škálu internetových obsahů, aplikací a služeb 16 miliónům registrovaných uživatelů, z nichž 7 miliónů patřilo k uživatelům aktivním. Uživatelé sítě Tiscali strávili na internetu více než 3,4 miliardy minut za měsíc a portály Tiscali zaznamenaly ke dni 31. března 2001 měsíční návštěvnost více než 9,5 miliónu unikátních přístupů. V prosinci 2000 společnost Tiscali převzala celoevropskou síť World Online International.

WWW stránky společnosti Tiscali: www.tiscali.com

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu