Trend Micro přichází s výrazně inovovaným řešením pro blokování spywaru ve středních a velkých podni

27. 10. 2005

Trend Micro přichází s výrazně inovovaným řešením pro blokování spywaru ve středních a velkých podnicích

Společnost Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), vedoucí společnost na trhu antivirového a bezpečnostního softwaru a souvisejících služeb, ohlásila Trend Micro™ Anti-Spyware Enterprise Edition™, poslední ze své řady antispywarových produktů vybavených technologií získanou akvizicí firmy InterMute, Inc., z května tohoto roku.

Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition je třetím produktem z nových samostatných antispywarových řešení Trend Micro pro desktopy. Produkt určený pro střední a velké obchodní organizace odpovídá vícevrstvé strategii Trend Micro pro ochranu podnikových sítí. Jeho rozsáhlé managementové nástroje a proaktivní technologie zjišťují přítomnost spywaru, ochraňují před ním koncové uživatele a napadené systémy čistí a uvádějí do původního stavu. Klienti a servery v síti jsou chráněny obranným systémem, který aktivně monitoruje stahování souborů a využívá vysoce efektivní spywarovou databázi a heuristická pravidla pro skenování a čištění desktopů, laptopů a serverů bez výrazného zvýšení procesní zátěže. Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition je jediný produkt, který využívá Trend Micro CWShredder™, uznávanou technologii, která eliminuje spywarové programy jako CoolWebSearch a jeho varianty, které je velmi obtížné odstranit.

Správa produktu na úrovni celého podniku umožňuje jeho snadný provoz a administrativu v rámci velkých organizací, částečně prostřednictvím managementových funkcí Trend Micro Control Manager™. Všechny počítače v síti mohou být pomocí webové konzole spravovány z jednoho podnikového serveru. Produkt může automaticky rozpoznat klientské počítače a transparentně na ně instalovat agenty bez zásahu koncového uživatele. Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition je také kompatibilní s všemi významnými produkty zajišťujícími bezpečnost podnikových desktopů a slouží jako flexibilní, doplňková vrstva ochrany bez ohledu na přítomnost dalších bezpečnostních řešení na desktopu.

Produkt přichází v době, kdy koncoví uživatelé začínají vyžadovat lepší informovanost ohledně bezpečnostních hrozeb a užší spolupráci s IT odděleními. Podle nedávného průzkumu Trend Micro provedeného mezi podnikovými koncovými uživateli chce 53 procent respondentů získat od IT oddělení větší znalosti, aby mohli lépe pochopit, v čem spočívá nebezpečí spywaru. Ve stejné studii uvedli koncoví uživatelé, že virů a spywaru se obávají nejvíce ze všech bezpečnostních hrozeb.

„Spyware zpomaluje počítače, zmenšuje propustnost sítě a kompromituje utajované informace, které se nalézají na systémech koncových uživatelů,“ řekl Max Cheng, generální manažer Trend Micro pro podnikový segment. „Spyware snižuje produktivitu práce, což stojí podnikové peníze. V současnosti si mohou zaměstnanci jeho hrozbu uvědomovat, ale podle našeho průzkumu jsou jejich znalosti omezené. Jejich lepší výchova a proaktivní ochrana před spywarem jsou podle našeho názoru nezbytné.“

Cheng dále podotkl, že pro odstranění nebezpečí plynoucího ze spywaru je důležité, aby velké podniky provozovaly pokročilá řešení s centrálním řízením a umožnily tak efektivní řízení bezpečnostních pravidel a snížení rizika, kterému jsou koncoví uživatelé vystaveni. Antispywarové řešení Trend Micro pro podnikovou sféru se může stát součástí rozsáhlejšího přístupu k managementu bezpečnostních rizik a může fungovat jako další složka celkové vícevrstvé bezpečnostní strategie ochrany celopodnikové sítě umožňující předcházet výpadkům, zvýšit produktivitu a zajistit systémovou integritu.

„Bezpečnostní a podnikové strategie musí jít ruku v ruce a společně zajišťovat udržení klíčových podnikatelských aktivit v chodu a ochraňovat zaměstnance, zákazníky, podniková data a soukromí,“ uvedl Cheng. „Vícevrstvá bezpečnostní infrastruktura, která chrání celé síťové prostředí, by měla zahrnovat antispyware na celopodnikové úrovni, které je kompatibilní s dalšími významnými řešeními na trhu.“

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon