Trend Micro rozšiřuje svůj nástroj Internet Gateway Security Appliance

[Tisková zpráva] Cupertino, Kalifornie — 10. července 2007 — Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), leader na trhu síťového antivirového softwaru a softwaru pro zabezpečení internetového obsahu a souvisejících služeb, ohlásila vylepšení Trend Micro™ InterScan™ Gateway Security Appliance, svého klíčového nástroje pro správu zabezpečení obsahu určeného pro středně velké organizace.

InterScan Gateway Security Appliance je bezpečnostní nástroj se snadnou instalací a údržbou, při jehož provozu nevznikají žádné skryté náklady. Vícevrstvý přístup umožňující zastavení hrozeb vně podniku, na internetové bráně i na desktopech pomáhá podnikům zajistit efektivní bezpečnost jejich sítě. InterScan Gateway Security Appliance pokrývá všechny tři oblasti v rámci jediné dynamické bezpečnostní platformy. Její součástí jsou hostované služby pro zjišťování webové a e-mailové důvěryhodnosti a filtrování URL adres, platforma pro ochranu brány s optimalizovanou výkonností a služba Desktop Cleanup Service pro automatizované čištění desktopů od malwaru a spywaru.

Na rozdíl od nástrojů UTM (unified threat management) je InterScan Gateway Security Appliance umístěn za existujícím uživatelským řešením firewallu/VPN sítě a tvoří přídavnou vrstvu pro zabezpečení internetové brány. Kromě integrovaných funkcí antiviru, antispywaru, antispamu, filtrování obsahu, filtrování URL adres a antibotu je tato nová verze rozšířena i o technologii Trend Micro pro zjišťování důvěryhodnosti webových stránek.

Funkce InterScan Gateway Security pro zjišťování důvěryhodnosti webových stránek a e-mailů jsou kompatibilní s technologií Total Web Threat Protection. Mezi další nové funkce patří ochrana proti obrázkovému spamu a prevence úniku dat. Za svou expertní antispamovou technologii nástroj nedávno získal certifikát prvotřídní kvality od společnosti West Coast Labs. V nedávném benchmarkovém testu nezávislé testovací agentury Opus One dosáhl vícevrstvý antispam od Trend Micro navíc nejvyššího skóre při zachytávání spamu 97,36 procent a srovnatelně nízké míry falešných pozitiv v porovnání s několika dalšími rozšířenými antispamovými řešeními.

Technologie Trend Micro pro zjišťování důvěryhodnosti webových stránek pomáhá přerušit řetěz infekcí tím, že přiřazuje webovým stránkám „míru důvěryhodnosti“ odvozenou z výsledků analýzy dané domény. Tím chrání před webovými hrozbami včetně zero-day útoků ještě před tím, než mohou proniknout do sítě. Technologie sleduje životní cyklus stovek miliónů webových domén a rozšiřuje tak prověřenou antispamovou ochranu e-mailů Trend Micro na web.

„InterScan Gateway Security Appliance přináší zákazníkům ze segmentu středních podniků skutečně dynamickou bezpečnostní platformu, která netrpí žádnými skrytými náklady,“ řekl Steve Quane, generální manažer Trend Micro pro segment SMB.

InterScan Gateway Security Appliance je k dispozici okamžitě.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?