Trend Micro rozšiřuje portfolio řešení pro šifrování e-mailů o produkt pro podnikové internetové brány

27. 11. 2008

[Tisková zpráva] Trend Micro Email Encryption Gateway umožňuje podnikům zachování soukromí při posílání e-mailů a zajišťuje soulad s legislativou. Funkce IBE (Identity-Based Encryption) snižuje provozní nároky tradiční technologie PKI (Public Key Infrastructure).

Cupertino, Kalifornie – 25. listopadu 2008 – Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, rozšířila svou produktovou řadu pro šifrování e-mailů uvedením Trend Micro™ Email Encryption Gateway 5.0. Nejnovější řešení pomáhá středním a velkým podnikům šifrovat e-mailovou komunikaci na internetové bráně.

Konvenční technologie pro šifrování e-mailů jsou obvykle komplikované a těžkopádné a jejich provoz časově náročný. Před tím, než je možné odesílat a přijímat šifrované e-maily, obvykle vyžadují registraci předem a následnou distribuci certifikátů. Trend Micro Email Encryption využívá funkci IBE (Identity-Based Encryption) spolu se správou šifrovacích klíčů provozovanou v prostředí internetu. Tak je možné odbourat zátěž podnikového IT plynoucí z registrace předem, správy klíčů a administrace, které ztěžují provoz technologie PKI.

Internetové e-maily postrádají zabezpečení a na různých místech své cesty od odesílatele k příjemci jsou vystaveny nebezpečí zneužití. Zneužitá e-mailová komunikace může mít za následek mimo jiné poškozenou reputaci podniku a ztrátu intelektuálního vlastnictví. Podniky navíc potřebují šifrovat své e-maily proto, aby vyhověly požadavkům na soulad s legislativou, které jsou součástí státních a oborových zákonů či vyhlášek, jako jsou PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), UK Data Protection Act, Gramm-Leach-Bliley Act (GLBA), US HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) atd.

„E-mail je prvořadá forma komunikace a bezpečný e-mail je nezbytným předpokladem zajištění a udržení souladu s legislativou, soukromí a datové integrity. Zneužité e-maily mohou mít katastrofické následky,“ uvedl Charles Kolodgy, ředitel pro průzkum trhu s bezpečnostními produkty společnosti IDC. „Aby byly zabezpečené e-maily použitelné v praxi, musí mít jednoduchou administraci a nesmí vyžadovat od uživatelů změnu jejich pracovních návyků. Trend Micro dosáhla těchto cílů díky funkci Identity-Based Encryption a tím, že nabídla produkt použitelný na internetové bráně, rozšířila dosah a přitažlivost své nabídky na trhu.“

Trend Micro Email Encryption Gateway lze integrovat s řešeními Trend Micro pro zabezpečení zpráv provozovanými na internetové bráně, jako jsou Trend Micro InterScan™ Messaging Security Suite 7.0 nebo InterScan™ Messaging Security Virtual Appliance 7.0 a poskytovat tak rozsáhlé zabezpečení obsahu a šifrovací řešení. Nový produkt také spolupracuje s řešením od jiných dodavatelů zabezpečení e-mailů na bráně tím, že poskytuje obsáhlé služby pro šifrování a dešifrování e-mailů na internetové bráně.

Portfolio řešení Trend Micro pro šifrování e-mailů založené na technologii získané akvizicí firmy Identum v lednu 2008 nyní může poskytovat služby pro šifrování e-mailů na různých místech:

• Trend Micro™ Email Encryption Gateway 5.0 pro šifrování e-mailů na bráně,
  • Trend Micro™ Email Encryption Client 5.0 for šifrování e-mailů posílaných mezi desktopy,
  • Email Encryption for InterScan™ Hosted Messaging Security pro hostované šifrování e-mailů.

„E-maily je pro dnešní podniky kriticky důležitým prvkem komunikace a zabezpečené e-maily udržují podniky při životě,“ řekl Punit Minocha, viceprezident Trend Micro pro oblast ochrany dat rozvíjejících se podniků. „Jsme potěšeni tím, že můžeme nabídnout kompletní, snadno použitelné řešení pro šifrování e-mailů – na desktopu, na bráně nebo jako hostovanou službu. Rozšíření našeho portfolia o prostředky pro šifrování e-mailů na internetové bráně poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a zlepšené možnosti jak vyhovět požadavkům na soulad s legislativou.“

Trend Micro Email Encryption Gateway 5.0 běží v prostředích VMWare ESX 3.x a ESXi 3.x. Zašifrované e-maily mohou být dešifrovány pomocí Trend Micro Email Encryption Client, nebo mohou příjemci využít volitelnou čtečku provozovanou v prostředí browseru a prohlížet šifrované e-maily bez instalace jakéhokoli softwaru.

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU