Kompletní služba Trend Micro Web Security pro PLAYSTATION3 je celosvětově dostupná

18. 11. 2007

Tokio, Japonsko – 16. listopadu 2007 Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), leader na trhu síťového antivirového softwaru a softwaru pro zabezpečení internetového obsahu a souvisejících služeb, ohlásila novou kompletní službu pro zabezpečení přístupu na web pro herní konzolu PLAYSTATION3 (dále označenou jako PS3TM), kterou vyrábí společnost Sony Computer Entertainment, Inc.

Trend Micro Web Security for PS3 je k dispozici od 8. listopadu 2007 a bude zdarma do konce dubna 2008*2. Tato služba je první globálně dostupnou službou pro zabezpečení přístupu na web pro domácí herní systém. Služba je dostupná jako součást aktualizace systémového softwaru 2.00 pro konzoly PS3 dodávané po celém světě s uživatelským rozhraním v 16 jazycích*3.

Přehled funkcí služby „Trend Micro Web Security for PS3“
Domácí herní systémy umožňující prohlížet webové stránky na internetu se dále rozšiřují a očekává se, že popularita brouzdání po webu z herní konzoly bude narůstat. Díky tomu se uživatelé stanou snáze napadnutelní škodlivými webovými stránkami prostřednictvím herního systému nebo se vystaví nebezpečí ze strany kyberzločinců, kteří se zaměřují na peněžní transakce, jako jsou nakupování, bankovnictví a obchod s cennými papíry prostřednictvím webových stránek.

Tato služba byla vytvořena jako modul speciálně pro PS3 s využitím vlastní technologie Trend Micro pro hodnocení reputace webů a filtrování URL adres. Díky využití této služby se mohou uživatelé PS3 cítit při brouzdání po internetu v bezpečí.

Funkce: Blokování škodlivých a nebezpečných stránek – Přístup ke stránkám, které jsou zařazeny do specifických kategorií (erotika, prodej alkoholu a tabáku, zločin, kulty a okultní tématika, hazardní hry, hacking/proxy, nelegální drogy, sexuální výchova, násilí/nenávis­t/rasismus, zbraně/vojenství, atd.) může být zablokován jednoduše z nabídky funkcí prohlížeče PS3 Internet Browser,*4 výběrem položky „Tool“, a volbou „Trend Micro Web Security for PS3“ z „Browser Security“. Pro nastavení je třeba zadat heslo.

Blokovací mechanismus: hodnocení reputace webů kombinované s filtrováním URL adres – Pokud se z PS3 přistupuje k určité stránce, prohledávají se databáze Trend Micro umístěné na webových serverech. Databáze pro filtrování URL zařadí jednotlivé weby do kategorií a databáze pro vyhodnocení jejich reputace bezprostředně vyhodnotí webové stránky, domény a IP adresy. Využitím obou funkcí najednou lze zablokovat i stránky a weby, které bylo možné dříve jen obtížně blokovat filtrováním URL.

Dostupnost služby: od 8. listopadu 2007 – Služba je k dispozici aktualizací systémového softwaru PS3 na verzi 2.00.

Poplatek za službu: služba bude poskytována zdarma do konce dubna 2008*5.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Lupa.cz: České internetové uzly vtrhly na Slovensko

České internetové uzly vtrhly na Slovensko