Trend Micro Worry-Free Security řešení nejlépe splňuje požadavky malých a středních firem

29. 7. 2006

[Tisková zpráva] Podle výsledků srovnávací studie řešení zabezpečení pro malé firmy, kterou vypracovala organizace West Coast Labs, je řešení Trend Micro Worry-Free Security ideální pro firmy a organizace, které nemají specializované IT pracovníky.

Marlow, Velká Británie — 11. července 2006 — Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), špičkový poskytovatel softwaru a služeb pro síťovou antivirovou ochranu a zabezpečení internetového obsahu, oznámila, že organizace West Coast Labs zveřejnila nezávislé hodnocení konkurenčních produktů zabezpečení klient-server pro malé firmy a střední organizace (SMB), podle kterého produkt Trend Micro Worry-Free Security – Client Server Messaging Security for SMB 3.0 – nabízí špičkovou ochranu s nízkým administrativním zatížením a je nejvhodnější pro malé firmy s omezeným nebo žádným stavem pracovníků IT.

Nezávislá organizace West Coast Labs, která testuje a hodnotí funkčnost a výkonnost produktů zabezpečení a která rovněž rozvinula certifikační systém Checkmark do jednoho z nejšpičkovějších certifikačních programů na světě, provedla srovnávací hodnocení tří řešení zaměřených na segment SMB – Symantec Client Security 3.0 for Groupware, McAfee Active AV Defense 8.0i a Trend Micro Client Server Messaging Security for SMB 3.0. Hodnotila se jednoduchost používání každého řešení a jeho schopnost automatické prevence, ochrany a likvidace virových epidemií bez nutnosti nebo s omezenými zásahy IT pracovníků. Každý produkt byl hodnocen na základě následujících kritérií:

• Použitelnost v oblastech instalace, správy a nativnosti
  • Schopnost detekovat a chránit před známými a neznámými budoucími hrozbami
  • Odstraňování a oprava napadených klientů bez nutnosti nebo s omezenými zásahy IT pracovníků.
  • Hodnocení a identifikace počítačů zranitelných útokem specifické hrozby

Organizace West Coast Labs zveřejnila své výsledky ve zprávě s názvem „Evaluating Client-Server SMB Solutions“ (Hodnocení řešení klient-server pro SMB). Na základě výsledků použitých postupů testování nabízí řešení Trend Micro Worry-Free Security nejvhodnější funkce pro organizace s omezeným nebo žádným stavem IT pracovníků.

„V době testování se jednalo o jediné řešení, ve kterém jsou integrovány automatické funkce sledování a prevence šíření nových virů do zveřejnění nového souboru signatur, a dále funkce identifikování počítačů, jejichž systém obsahuje slabé místo, které by tato nová hrozba mohla zneužít,” poznamenává ve své zprávě organizace West Coast Labs. „Vzhledem k tomu, že většina malých firem a středních organizací nemá pracovníky zabezpečení IT, kteří by byli k dispozici 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, pomáhá tato funkce automatické ochrany zajišťovat fungování takových firem a organizací.”¨

Společnost Trend Micro představila svoji iniciativu Worry-Free Security poprvé v listopadu 2005 jako řešení, které je specificky určeno pro snížení časové a personální zátěže požadované na ochranu před viry, červy, spywarem, nevyžádanou poštou, trojskými koni a před ztrátou důvěrných údajů. Tato řešení, která fungují jako virtuální pracovníci zabezpečení IT 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, provádějí analýzu, prevenci, ochranu a likvidaci útoků dříve, než může dojít k nákladným problémům. Ve své činnosti pomáhají eliminovat celou řadu bezpečnostních a provozních rizik, kterým menší organizace obvykle čelí.

„Během několika minulých čtvrtletí prokázalo řešení Trend Micro Worry-Free Security své výhody tím, že pomáhá malým firmám a středním organizacím integrovat přehledné řešení zabezpečení, které jim skutečně umožňuje zaměřit se spíše na plnění obchodních cílů, než na problematiku IT,” řekl Steve Quane, generální manažer oddělení Trend Micro Small and Medium Business. „Naši distribuční partneři ocenili hodnotu komplexních řešení zabezpečení, která nevyžadují žádnou správu a zároveň poskytují automatickou ochranu před útoky zero day (zneužitím uskutečněným ještě dříve, než je veřejně publikována chyba s případnou opravou), a projevili o naši iniciativu Worry-Free Security velký zájem.”

Další informace o zprávě organizace West Coast Labs a o řešení Trend Micro Worry-Free Security jsou k dispozici na webových stránkách www.trendmicro­.com/worryfre­e/test/

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem