Trend Micro zastavuje webové hrozby pomocí bezpečnostního řešení pro podnikové desktopy

[Tisková zpráva] CUPERTINO, Kalifornie — 11.června 2007 — Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), leader na trhu síťového antivirového softwaru, softwaru pro zabezpečení internetového obsahu a souvisejících služeb, ohlásila dostupnost nejnovějšího vydání svého bezpečnostního řešení Trend Micro™ OfficeScan™ 8.0 pro podnikové desktopy.

Jde o první podnikové řešení, jehož součástí se stala nová technologie pro vyhodnocování reputace webů, a také první bezpečnostní řešení pro podnikové desktopy, které získalo certifikát Microsoft™ Windows Vista. Řešení poskytuje důkladnější ochranu proti webovým hrozbám prostřednictvím funkce Web Security Rating a vylepšené antispywarové technologie.

OfficeScan 8.0 poskytuje podnikům výkonnou ochrannou vrstvu proti mnoha různým typům útoků včetně souborového malwaru, spywaru, virům, rootkitům a síťových útoků, jako je hacking. OfficeScan 8.0 rozšiřuje ochranu i pro mobilní uživatele, kteří se připojují k internetu ze vzdálených lokalit, jako jsou letiště, hotely nebo kavárny, za hranicemi podnikové sítě, přičemž využívá novátorskou technologii pro ochranu před webovými útoky. Nová technologie chrání koncové body před přístupem na webové stránky spojené s malwarem. Využívá přitom dynamické vyhodnocování reputace individuálních DNS-domén.

Vedle nových technologických vylepšení Trend Micro s potěšením oznamuje, že Trend Micro OfficeScan 8.0 nedávno získal certifikaci pro provoz v prostředí Microsoft Vista. Tím Trend Micro znovu potvrzuje svůj záměr poskytovat bezpečnostní ochranu a klid v duši podnikům, které plánují přechod na nový operační systém Microsoftu.

„Podnikové koncové body jsou stále mobilnější – například počet notebooků již v mnoha korporacích překonal počet desktopových počítačů. Je zřejmé, že zvýšená mobilita kombinovaná se stále větší propracovaností webových hrozeb vyžaduje, aby se podniky podívaly na to, jak je jejich bezpečnost vynucována, poněkud odlišně než dříve,“ řekl Max Cheng, generální manažer Trend Micro pro obchod s velkými podniky. „Trend Micro OfficeScan rozšiřuje zabezpečení i za hranice podnikové sítě a poskytuje dynamickou, inovativní ochranu proti webovým hrozbám.“

Nasazování bezpečnostních řešení může být pro podniky významným úkolem, zejména jde-li o nasazení u velkého počtu klientů. Společnost Trend Micro se snaží těmto požadavkům vyjít vstříc a dále vylepšila OfficeScan o architekturu rozšiřitelnou o zásuvné moduly. Tato architektura umožňuje snadné nasazení přídavných nových funkcí na instalované klienty bez toho, aby bylo nutné pro redistribuci nebo reinstalaci OfficeScan využívat specializovaného administrátora. To pak podnikům umožňuje účinně udržovat zabezpečení koncových bodů pomocí nejaktuálněji dostupné technologie OfficeScan.

OfficeScan je klíčovou komponentou strategie Trend Micro pro ochranu podniků (Trend Micro Enterprise Protection Strategy). Tato strategie propojuje OfficeScan s jinými řešeními a poskytuje hluboce vrstvenou ochranu proti komplexním útokům přicházejícím jak přes e-mail, tak přes web. Strategie je jedním z nejefektivnějších rámců pro bezpečnostní řešení dostupných dnešním velkým podnikům a zabezpečujících každý koncový bod sítě od brány po desktop. Všechny produkty zahrnuté do Enterprise Protection Strategy jsou centrálně řízeny prostřednictvím softwaru Trend Micro Control Manager™ s cílem koordinovat obranu před síťovými a webovými hrozbami.