Třetina českých firem zvažuje využít ve svém IT cloud computing

6. 1. 2011

[Tisková zpráva] Praha, 5. ledna 2011 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloud computingu, dnes oznámila, že téměř třetina firem působících v České republice zvažuje využít model cloud computingu a přesunout své IT alespoň částečně mimo vlastní společnost. Je to jeden z výsledků studie společnosti VMware, která byla provedena na konferenci VMware vForum v Praze na konci října 2010.

Z celkem 600 oslovených zástupců firem jich poskytlo odpovědi 418 a byly tak zmapovány plány více než 400 společností všech velikostí napříč různými obory. Výsledky rovněž ukázaly, že 80 procent respondentů se chystá věnovat virtualizaci své IT infrastruktury nejpozději do konce roku 2011. Mezi respondenty byly jak malé firmy, tak i střední a velké podniky z privátního sektoru a taktéž instituce z oblasti veřejné správy.

„Firmy postupně přicházejí na výhody, které jsou s virtualizací a cloud computingem spojené, ať už se jedná o vyšší provozní efektivitu, konkurenceschopnost či rychlejší reakci na změny. Tento jiný pohled na IT jim také umožní oprostit se od závislosti na technologiích a lépe se soustředit na svůj cíl podnikání,“ říká Marek Swierad, Regional Director Central and Eastern Europe společnosti VMware.

Studie dále říká, že pro více než 26 procent firem je v současné době správa a automatizace IT struktury prioritou, a to dokonce důležitější než úspory nákladů, které jsou záležitostí číslo jedna pro 23 procent dotázaných. Přes 60 procent společností plánuje rozšíření stávajícího nebo vybudování zcela nového datového centra. Pro 25 procent firem jsou prioritou změn datová úložiště.

O VMware
Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2 miliardy USD v roce 2009, více než 190 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje desítkami poboček po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com

VMware a VMware vSphere jsou registrovanými obchodními známkami společnosti VMware, Inc. V USA a/nebo dalších jurisdikcích. Používání slov „partner“ nebo „partnerství“ nemusí nutně znamenat právní partnerství mezi VMware a jinou společností.

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?