Tři hybné síly společnosti sítí

18. 2. 2011

[Tisková zpráva] Mobilita, vysokorychlostní připojení a cloud vytvářejí základ společnosti sítí. Odhaduje se, že do roku 2016 bude na světě téměř 5 miliard uživatelů vysokorychlostního internetu. Ericsson a Akamai zaručí kvalitu služeb cloudů, ke kterým se uživatelé budou připojovat z mobilní sítě.

Hans Vestberg, prezident a generální ředitel Ericssonu (burza NASDAQ: ERIC) ve svém projevu k novinářům, který přednesl v úvodní den Světového mobilního kongresu v Barceloně, prohlásil: „Pouze naše představivost nás může zastavit“ při vytváření společnosti sítí, kde připojení k internetu bude všude tam, kde přinese nějakou výhodu.

Hans Vestberg tvrdí, že základ společnosti sítí spoluvyt­vářejí  tři síly: mobilita, vysokorychlos­tní připojení a cloudy. Prezident Vestberg vyjmenoval nové produkty a koncepce, které Ericsson představil na Světovém mobilním kongresu a které tyto tři síly podpoří. Patří k nim: platforma Ericsson k připojení různých zařízení (Device Connection Platform), která pomůže mobilním operátorům snadno a rychle uvádět do provozu řešení založená na vzájemně komunikujících zařízení (M2M), radiové zařízení s integrovanou anténou – první stavební prvek budoucích heterogenních sítí, nabídku produktů pro IP sítě a službu Počítač jako služba, která umožní telekomunikačním operátorům poskytovat svým uživatelům balíčky softwaru v cloudech navíc k mobilnímu vysokorychlostnímu připojení.

Prezident a generální ředitel zdůraznil, že Ericsson již uvedl do provozu 16 sítí využívajících technologii LTE v 11 zemích světa na třech kontinentech. „Neustoupíme ze své vůdčí pozice v oblasti technologií,“ dodal Hans Vestberg. Rovněž upozornil na skutečnost, že rostoucí využívání služeb představuje jedinečnou konkurenční výhodu pro Ericsson, který je jediným dodavatelem, který dosud získal kontrakt na řízené služby pro technologii LTE. „Naši zákazníci věří, že jim pomůžeme vybudovat, řídit a provozovat nejlepší sítě na světě; z této pozice můžeme vycházet při navrhování budoucích produktů, řešení a instalací technologie LTE. Naši zákazníci jsou u nás na prvním místě,“ konstatoval.

Hans Vestberg vyzdvihl význam zajištění kvality sítě, zejména v době, kdy se služby cloudů stávají oblastí nových obchodních inovací a služeb. „Síť představuje rizikovou část této rovnice,“ prohlásil Vestberg a poté oznámil uzavření strategické aliance s firmou Akamai, která zajistí kvalitu služeb pro mobilní zařízení.

Společnost Ericsson dále představila řadu různých řešení ukládání  obsahu internetu pro směrovač Smart Services Router a řídící jednotku Radio Network Controller, která pomohou mobilním operátorům zajistit vyšší komfort pro uživatele a optimalizovat využití kapacit IP sítí a radiových sítí.

Hans Vestberg hovořil o spojení infor­mačních technologií a telekomunikací do nového odvětví informačních a telekomunikačních technologií, které zajišťuje lepší možnosti pro inovace a spolupráci, kde je možné vyměňovat si nápady online bez časových a územních omezení a kde se neustále testují nové obchodní modely. „Při uvažování nad potenciálem odvětví informačních a telekomunikačních technologií ve společnosti sítí nás může omezit pouze naše představivost,“ uzavírá prezident Vestberg. Několik zakázek na poskytování služeb, které společnost Ericsson nedávno získala v oblasti informačních a telekomunikačních služeb v Evropě, na Středním východě a v asijsko-pacifické oblasti, dláždí cestu pro další rozšiřování obchodní činnosti v tomto odvětví.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?