Trojrozměrný vizualizační software Xerox

4. 11. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 4. listopadu 2008 - Příprava brožur a letáků se speciálními obaly může být pro tiskárny časově náročný a nákladný proces. Vědci ve společnosti Xerox proto vytvořili technologii, která používá trojrozměrný software, jež ukáže kompletní rozvržení výstupu před samotným tiskem.

Tato nová technologie odstraní jedno z nejnákladnějších míst v tiskovém procesu a urychlí tak přípravu a schvalování dokumentů. Podle výzkumné agentury InfoTrends stojí právě proces přípravy a schvalování dokumentů pro tisk šest dolarů, přičemž samotnou tiskovou úlohu lze provést za jeden dolar. S trojrozměrným vizualizačním softwarem společnosti Xerox si budou moci uživatelé prohlédnout, jak budou tisky vypadat – textura, lesk, desky, vazby a další – před tím, než se začne tisknout.

„Trojrozměrná vizualizace pomůže zabránit nákladným chybám a přepracování,“ řekl Rob Rolleston, manažer výzkumu ve středisku Research Center Webster společnosti Xerox. „Prohlédnutí výstupu před jeho vytištěním může zamezit mnoha chybám v orientaci, ořezu nebo umístění příslušných snímků na stránce. Výsledkem je vynikající výstup na první pokus.“

Vizí tohoto společného projektu, na němž spolupracují výzkumná střediska Xerox v New Yorku a v Kalifornii, je pomoci zákazníkům porozumět veškerým dostupným možnostem, ať již jsou v tiskárně nebo zadávají své tiskové úlohy přes internet. Trojrozměrná vizualizace dokumentu je vlastně virtuální prohlídkou tiskové úlohy zákazníka. Ten vidí, jak program listuje barevnou knihou, nebo jak otevírá a překládá jejich blahopřání, a přesně ukazuje, jak budou vypadat po dokončení. „Software umožňuje uživatelům vytvářet nové a zajímavé dokumenty, aniž by se museli učit nové technologie tiskového průmyslu,“ dodává R. Rolleston.

Technologie trojrozměrné vizualizace Xerox je stále v procesu zdokonalování. „Tato myšlenka je zatím prototypem, chceme ve spolupráci se zákazníky testovat různé koncepty a vybrat ty nejpřínosnější varianty,“ řekl R. Rolleston.

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb od pronájmu strojů až po outsourcing, kterému se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů