TrustPort Antivirus používá nejúčinnější metody detekce škodlivého softwaru

10. 6. 2010

[Tisková zpráva] Brno, 9. 6. 2010 – Nedávné testy časopisu Virus Bulletin a sdružení AV-Comparatives ukázaly, které antivirové produkty patří k současné světové špičce. Pokud jde o míru úspěšnosti při odhalování virů, červů, trojanů a dalšího malwaru, nejlepších výsledků dosáhl v obou případech TrustPort Antivirus. Z testů navíc vyplývá, že k úspěchu tohoto produktu přispěly jak tradiční metody, postavené na databázi vzorků škodlivého softwaru, tak proaktivní metody, zohledňující podezřelou strukturu nebo chování dosud neznámého viru.

Květnový test AV-Comparatives se zaměřil na zjištění proaktivních schopností přihlášeného softwaru. V tomto testu byly použity vzorky malwaru, nasbírané během jednoho týdne po poslední aktualizaci dvaceti zkoumaných antivirových produktů. TrustPort Antivirus rozpoznal 80 % červů, 71 % backdoorů a 55 % trojanů. Celkovým detekčním poměrem 63 % překonal všechny ostatní testované produkty a opět získal prestižní ocenění AV-Comparatives Advanced+.

Jak ukazuje tento test, antivirová řešení se čím dál víc prosazují v oblasti heuristické a generické detekce, a přestávají tak být zcela závislá na virových aktualizacích. To je dobrá zpráva z hlediska snížení rizik v období mezi prvním výskytem viru a jeho prvním zdokumentováním. Klasické skenování přesto zůstává základním kamenem bezpečnostních řešení, s čímž počítají všechny testovací laboratoře.

Virus Bulletin do svého červnového testu zahrnul obvyklá měření, a vyzkoušel tak u všech přihlášených produktů například rezidentní štít, skenování na vyžádání, zatížení systémových zdrojů nebo reaktivní a proaktivní detekci. Také tímto testováním TrustPort Antivirus prošel bez zaváhání. „Detekční poměry byly stratosférické, s bezvadnou ukázkou v reaktivních a proaktivních testech, kde šlo dost možná o náš historicky nejlepší výsledek,“ komentuje úspěch produktu TrustPort Antivirus autor závěrečné zprávy John Hawes.

Při skenování na vyžádání detekoval TrustPort Antivirus 100 % běžných virů, 98,95 % červů, 100 % polymorfních virů a 97,55 % trojanů, přitom neohlásil ani jediný falešný poplach. Při testování rezidentního štítu byly výsledky ještě lepší, produkt zachytil 100 % běžných virů, 99,07 % červů, 100 % polymorfních virů a 97,66 % trojanů.

Ovšem největší úspěch TrustPort Antivirus zaznamenal v testech reaktivní a proaktivní detekce. Reaktivními metodami dosáhl během tří týdnů průměrného detekčního poměru 99,17 %, proaktivními metodami odhalil během jednoho týdne 79,10 % malwaru. Jeho celkový detekční poměr se tak zastavil na 94,16 %.

TrustPort Antivirus tudíž předstihl v reaktivním a proaktivním testu všechny konkurenční výrobky, včetně řady celosvětově známých a léta zavedených značek. Potvrdil se tak dlouhodobě pozorovatelný trend, kdy se pro zákazníky stávají produkty jako TrustPort Antivirus nebo TrustPort PC Security vítanou alternativou, která je levnější i výkonnější, než produkty tradičnějších antivirových výrobců.

Root.cz: Chytré hodinky Pebble úplně končí

Chytré hodinky Pebble úplně končí

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky