TrustPort Antivirus pracuje na 64bitových systémech

8. 4. 2009

[Tisková zpráva] Brno, 8. 4. 2009 – TrustPort uvedl na trh další novou verzi svého produktu TrustPort Antivirus, určenou k provozu na 32bitových i 64bitových operačních systémech Windows. Výrobce tak zohlednil rostoucí rozšíření počítačů s více procesory nebo s vícejádrovými procesory mezi uživateli.

Nová verze přináší v případě počítačů s dvoujádrovými, čtyřjádrovými a vícejádrovými procesory výrazné zvýšení výkonu při skenování na vyžádání. Software je na vícejádrovém procesoru nebo více souběžných procesorech až o 40 % rychlejší oproti předchozí verzi TrustPort Antiviru. Konkrétní rychlostní rozdíl závisí na přístupové rychlosti skenovaného záznamového média.

TrustPort při vývoji svého antivirového řešení soustavně směřuje k vyšším skenovacím rychlostem a většímu komfortu uživatele. „Naším cílem je zvyšování bezpečnosti, kterou naše produkty tradičně nabízejí, při současném snižování zátěže počítače,“ říká k tomu Marcela Parolková, vedoucí obchodního oddělení společnosti TrustPort.

Zrychlení skenování na vyžádání nicméně není jedinou novinkou. TrustPort Antivirus umožňuje uživateli nastavit, které typy souborů se nemají při jejich otvírání skenovat. Nová verze softwaru toto nastavení v případě spustitelných souborů ignoruje a při otvírání je vždy skenuje. Riziko spuštění škodlivého kódu se tak dále snižuje.

Do nové verze byla přidána také proaktivní detekce malwaru v systémovém registru. „Malware často maskuje svou přítomnost v registru tak, že napadne operace, které z registru čtou, a odfiltruje položky, které by ho prozradily,“ vysvětluje Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Nová verze našeho antiviru malwaru nedovolí, aby se tímto způsobem maskoval.“

Už v předchozích verzích TrustPort Antivirus skenoval také tzv. alternativní datové proudy, skryté části souborů určené k ukládání dodatečných informací o souboru. Nově program skenuje alternativní datové proudy složek, často zneužívané pro ukládání škodlivých kódů. Dovede tak odhalit některé velmi nebezpečné viry.

Ke komfortu uživatele přispívá skutečnost, že pro instalaci na 32bitovém i 64bitovém systému může použít stejný instalační soubor, který sám rozpozná druh operačního systému, a instalaci mu přizpůsobí. TrustPort Antivirus je kompatibilní se systémy Windows 2000, Windows XP a Windows Vista. Je připraven také na příchod nového operačního systému Windows 7.

O společnosti TrustPort, a.s.
TrustPort, a.s., je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Na úrovni jednotlivých počítačů nabízí především ucelený balík TrustPort PC Security a jeho lehkou verzi TrustPort Antivirus. Novinkou jsou bezkonkurenční antivirová řešení pro přenosná paměťová média, TrustPort Antivirus USB a U3 Edition. Na úrovni firemní počítačové sítě poskytuje zejména bezpečnostní řešení TrustPort Net Gateway a pokročilou kontrolu webového obsahu TrustPort WebFilter.

Produkty TrustPort se vyznačují komplexním přístupem k bezpečnosti počítače a sítě. Chrání proti známým hrozbám a odhalují nová nebezpečí. Vedle aplikací pro detekci a likvidaci škodlivých kódů poskytuje TrustPort nástroje pro spolehlivé šifrování, elektronické podepisování, bezpečnou skartaci citlivých dat. Serverová řešení nabízejí progresivní metody ochrany poštovního a webového provozu ve firmě. Zajišťují také bezpečnou autorizaci uživatelů při vzdáleném přístupu do sítě.

Společnost TrustPort vznikla v březnu 2008 vyčleněním vývojové divize ze společnosti AEC. Je součástí skupiny Cleverlance, která patří mezi největší středoevropské podniky, poskytující řešení a služby informačních technologií.

Pokud máte zájem o další informace, navštivte stránky www.trustport.cz

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč