TrustPort certifikován v testu antivirů pro podnikové nasazení

[Tisková zpráva] Brno, 2. 6. 2009 - Sdružení AV-Comparatives, které pravidelně testuje antivirové produkty světových výrobců, v květnu provedlo poprvé srovnávací test bezpečnostních řešení pro podnikové zákazníky. TrustPort se tohoto srovnání zúčastnil spolu s dalšími šesti předními dodavateli. Řešení, založené na produktech TrustPort Antivirus Business a TrustPort Management, získalo certifikaci AV-Comparatives Approved Corporate Product.

Všechna řešení byla podrobena zevrubnému testování, které zahrnovalo zejména instalaci centrální správy, vzdálenou instalaci antivirového softwaru na koncové stanice, způsob aktualizace virových databází a možnosti administračního rozhraní. Do hodnocení se ale promítly také schopnosti softwaru v oblastech likvidace nevyžádané pošty a prevence narušení bezpečnosti.

Řešení TrustPort bylo vyzdviženo pro vysokou výkonnost, pro ideální uplatnění v menších podnikových sítích a pro kvalitu technické podpory. „Je opravdu jednoduché orientovat se v ovládacím rozhraní, není třeba si předem nastudovat uživatelskou příručku. Tudíž rychle a lehko naleznete různé funkce a akce,“ píše se v závěrečné zprávě testu. „TrustPort výborně uvedl do praxe aspekt snadné použitelnosti a správy řešení. Procházení různými ovládacími panely nelze nic vytknout.“

Mezi další pozitiva řešení postaveného na produktech TrustPort Management a TrustPort Antivirus Business, které zpráva zmiňuje, patří okamžitá aktualizace virových databází, následující po úspěšné instalaci. Velmi kladně byla zhodnocena také svižná vzdálená instalace antiviru na jednotlivé počítače v síti. Zpráva naopak kritizuje skutečnost, že při určitém místním nastavení je u některých koncových stanic nutný manuální zásah. Efektivní řešení podobné situace nabízí utilita Client Probe System, dodávaná s nejnovější verzí produktu TrustPort Management.

Koncem května byly na serveru CSO Online zveřejněny výsledky nezávislého srovnávacího testu, provedeného s cílem pokrýt co nejširší škálu antivirových produktů. Autor testu, bezpečnostní konzultant Chaz Sowers, položil důraz na vysokou úspěšnost detekce a nízkou míru falešných poplachů. Ve srovnání se zhruba třicítkou konkurenčních produktů TrustPort Antivirus vykázal druhý nejvyšší detekční poměr, když odhalil 99,26 % procent virových vzorků.

Skvělé detekční schopnosti produktů TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security lze přičíst zejména jejich pružné kombinaci více skenovacích motorů. Klasickou detekci s pomocí virové databáze navíc doplňují pokročilými metody heuristické detekce. Produkty jsou tak připraveny i na nejaktuálnější internetové hrozby. Ve spojení s centrální správou TrustPort Management představují účinné a ekonomické řešení ochrany podnikové sítě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).