TrustPort PC Security s vylepšenou centrální správou

[Tisková zpráva] Brno, 14. 5. 2009 – Antivirové řešení TrustPort PC Security a jeho centrální správa TrustPort Management právě vycházejí v nové verzi. Produkt TrustPort PC Security byl rozšířen o nové, ještě spolehlivější metody skartace citlivých dat. Nástroj TrustPort Management byl optimalizován pro bezchybnou administraci řešení TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security na jednotlivých počítačích v síti.

Většina bezpečnostních balíků, dodávaných antivirovými výrobci, se zaměřuje čistě na ochranu proti virům, spywaru a hackerům. TrustPort PC Security jde dál, vedle antiviru, antispywaru a firewallu totiž obsahuje dodatečné bezpečnostní moduly. Jde o modul Archive Encryption, pro bezpečné ukládání souborů do šifrovaných archivů, modul eSign, pro generování a použití elektronického podpisu, modul Disk Protection, pro ochranu souborů online šifrováním na virtuálním disku.

Existují citlivá data, která je třeba odstranit a zabránit jejich obnovení. Tomuto účelu slouží v produktu TrustPort PC Security modul DataShredder. Pro skartaci používá několik metod, lišících se stupněm spolehlivosti. Metodu skartace si uživatel zvolí podle toho, nakolik důvěrná data likviduje. Do nové verze přibylo pět nových skartačních metod. Jednou z nich je vysoce spolehlivá metoda, založená na výzkumu společnosti TrustPort, provádějící při posledním kole skartace kontrolu likvidovaných dat.

Podniky a instituce, zavádějící antivirový software do své počítačové sítě, se již dnes neobejdou bez nástroje pro hromadnou instalaci a nastavení softwaru na koncových stanicích. Kvalita těchto nástrojů je u různých výrobců různá. Centrální správa TrustPort Management prochází soustavně vývojem, aby umožňovala skutečně efektivní a komfortní implementaci řešení TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security v podnikové síti.

„Jedním z důvodů vydání nové verze centrální správy TrustPort Management bylo nedávné rozdělení produktů TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security na edici pro domácnosti a edici pro firmy,“ objasňuje Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „TrustPort Management je nyní naprosto kompatibilní se všemi verzemi klientského softwaru TrustPort.“ Současně lze centrální správu provozovat na 32bitových i 64bitových operačních systémech.

Výraznou pomocí pro síťové administrátory se stává utilita Client Probe System, dodávaná jako součást řešení TrustPort Management. U některých počítačů zapojených v síti v důsledku jejich nastavení nelze hned napoprvé provést vzdálenou instalaci antivirového softwaru TrustPort. Nová utilita, použitá přímo na daném počítači, umožňuje provést analýzu a odstranění potíží, bránících vzdálené administraci počítače z rozhraní TrustPort Management. Přestože k podobné nemilé situaci dochází zřídka, možnost jejího snadného řešení znamená skvělou přidanou hodnotu pro zákazníky.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy