TrustPort řadí vyšší rychlost

[Tisková zpráva] Brno, 22. 1. 2009 – Bezpečnostní řešení TrustPort Antivirus 2009 a TrustPort PC Security 2009 prošla od doby svého vydání řadou menších aktualizací. Nyní přichází první větší aktualizace, která zásadním způsobem zvyšuje hodnotu softwaru pro uživatele. Změna spočívá ve výrazném zvýšení rychlosti antivirového modulu obou produktů. Práce vývojového týmu se soustředila na optimalizaci způsobu skenování, která by zabránila nadměrnému zatěžování počítače.

Uživatelé antivirových řešení se často zajímají o to, jak jsou rychlá a nakolik zatěžují systém. „Skener rezidentní ochrany v nejnovější verzi našeho antiviru obsahuje sofistikovanou technologii pro monitorování změn nad souborovým systémem NTFS,“ vysvětluje Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Díky tomu došlo k minimalizaci redundantního skenování souborů a ke zrychlení rezidentní ochrany. Zrychlení se pohybuje od 30 do 50 %, v ideálním případě může dosáhnout až 85 % oproti původnímu řešení.“

Rezidentní ochrana zajišťuje automatickou kontrolu souborů v počítači při jejich načítání nebo při zápisu do nich. Jakmile antivirový modul detekuje podezřelý soubor, provede s ním určitou akci v závislosti na nastavení aplikace. Uživatel si může vybrat mezi odepřením přístupu, opravením souboru, přejmenováním souboru, přesunem do karantény a smazáním souboru.

Zákazníci mohou zdarma přejít na aktualizované verze řešení TrustPort Antivirus 2009 či TrustPort PC Security 2009. Novou verzi je možné instalovat do systému bez odinstalace předchozí verze.

Produkty TrustPort Antivirus 2009 a TrustPort PC Security 2009 jsou vhodné jak pro soukromé uživatele, kteří se chtějí chránit při zábavě a práci na svém počítači, tak pro firemní zákazníky, kteří potřebují zajistit bezpečnost firemních dat. Oba produkty vycházejí z toho, že rizika přicházejí zejména prostřednictvím internetu, konkrétně při prohlížení webových stránek a při přijímání elektronické pošty. Počítají ale také s nebezpečím virové infekce z přenosných paměťových médií.

Pro systematické uplatnění těchto dvou produktů v rozsáhlejších firemních sítích nabízí výrobce zdarma nástroj centrální správy TrustPort Management. Pomocí tohoto nástroje, ovladatelného přes webové rozhraní, lze odkudkoli provádět centrální instalaci softwaru, vzdálené nastavení i hromadné aktualizace.

První větší aktualizace TrustPort PC Security 2009 a TrustPort Antivirus 2009 není jedinou aktuální novinkou od TrustPortu. V krátké době vydá výrobce bezpečnostního softwaru dva nové zajímavé produkty, zaměřené především na domácí uživatele.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set