TÜV potvrzuje vysokou kvalitu bezpečnostního softwaru Norton

30. 1. 2007

[Tisková zpráva] Mnichov, 18. ledna 2007 – Uživatelé aplikací Norton Internet Security 2007 a Norton Antivirus 2007 mají jistotu, že ve svých počítačích mají ověřenou kvalitu. Technická inspekční agentura (TÜV) v německé spolkové zemi Sársko oběma programům oficiálně udělila „Certifikaci TÜV pro antivirovou ochranu“ a „Certifikaci TÜV pro bezpečnostní sadu“. V rámci procesu schvalování byl software podroben rozsáhlým testům, které prováděli nezávislí experti ve společnosti tekit Consult GmbH.

Bezpečnostní programy Norton Internet Security 2007 a Norton Antivirus 2007 prošly přísným podrobným testováním ve společnosti tekit Consult GmbH/TÜV Saarland, které prověřilo jejich účinnost. V rámci testování byl simulován každodenní provoz v síti s přístupem k Internetu a oba produkty musely identifikovat a odstranit širokou řadu škodlivých programů. Jako standard byl použit aktuální referenční seznam počítačových virů rozšířených v Internetu (tak zvaný „wild list“): oba programy zaznamenaly 100% úspěšnost.

Kromě ověření funkcí vyhledávání virů musela sada Norton Internet Security 2007 odrážet různé typy útoků hackerů, zjišťovat a blokovat phishingové weby a ovládat přístup nainstalovaného softwaru do sítě. Sada programů všechny tyto požadavky úspěšně splnila. Software poskytuje maximální zabezpečení dokonce i při výchozím nastavení. Uživatel tudíž nemusí vynakládat čas a peníze na složitou konfiguraci. Aplikace Norton Internet Security a Norton AntiVirus splňují také další početné podmínky pro udělení certifikace TÜV. Software lze například přizpůsobit různým požadavkům uživatelů. Dobrovolně získaná schválení TÜV „Testovaný antivirový software“ a „Bezpečnostní sada s certifikací TÜV“ označují spolehlivost, bezpečnost a kvalitu.

Aplikace Norton AntiVirus 2007 také proaktivně odráží dosud neznámé varianty celých skupin červů a virů bez potřeby samostatných signatur pro každý jednotlivý škodlivý program. Aplikace navíc obsahuje významná zlepšení, která se týkají identifikace a odstranění skrytých virových nástrojů a spywaru. V bezpečnostní sadě Norton Internet Security 2007 se spojuje aplikace Norton AntiVirus 2007 s dalšími důležitými funkcemi: brána firewall se z velké části konfiguruje automaticky a téměř úplně byly potlačeny výstražné zprávy. Mezi nové funkce patří nástroj pro ochranu před phishingem, jehož úkolem je v reálném čase zjišťovat podvodné internetové servery. Tento prostředek varuje uživatele před návštěvou pochybných (phishingových) webů. Nástroj poskytuje uživatelům internetového bankovnictví a internetových aukcí lepší ochranu před možnou krádeží důvěrných informací prostřednictvím webu, například dat, která se týkají kreditních karet, účtů a přístupu, jako jsou hesla, kódy PIN a čísla TAN. Verze 2007 mají ve srovnání se svými předchůdci mnohem nižší nároky na systémové prostředky; úplné prověření systému a spuštění počítače vyžaduje méně času.

Bezpečnostní software Norton – cena se nezměnila i přes zvýšení sazby DPH Ceny produktů Norton zůstanou nezměněné, přestože se v Německu od ledna 2007 zvýšila sazba dané z přidané hodnoty (DPH) na 19 procent.

Další informace o aplikaci Norton Internet Security 2007 jsou k dispozici na adrese: http://www.sy­mantec.com/de/de/a­bout/news/rele­ase/article.jsp?prid=20­060915_01

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně