TV Óčko online na portále Volný

TV Óčko on-line na portále VOLNÝ

První televize on-line na českém internetu

Praha, 1. červen 2004 – Hudební stanice Óčko je první televizní stanicí, kterou budou moci diváci sledovat 24 hodin on-line na internetu. Dnes, 1. června 2004 startuje společný projekt hudební televize Óčko a portálu VOLNÝ, jehož cílem je zpřístupnit vysílání české hudební stanice širokému spektru veřejnosti.

On-line vysílání Óčka, které technicky realizuje VOLNÝ, probíhá v reálném čase, pouze s několikasekun­dovým zpožděním oproti vysílání přes satelit či kabel. Kvůli maximálně komfortnímu zážitku diváků je obraz i stereo zvuk přenášen ve vysoké kvalitě. Po technické stránce se jedná o video streaming o rychlosti 250 a 500 kbit/s pod­porovaný softwarem Windows Media Player verze 9. On-line vysílání je tedy dostupné všem uživatelům dostatečně kvalitního vysokorychlostního připojení k internetu, zejména uživatelům broadbandových služeb. Vysílání jediné české hudební stanice můžete ode dneška sledovat na portálech www.volny.cz nebo www.ocko.tv.

„VOLNÝ nabízí nejen kvalitní a dostupné vysokorychlostní připojení k internetu, ale přináší uživatelům také zajímavý obsah. Tento projekt navazuje na předchozí úspěšnou spolupráci portálu VOLNÝ a TV Óčko. Loni na podzim jsme společně uvedli první televizní reality show v Česku s názvem Vyvolená, letos společně přinášíme další unikát: první vysílání, které je 24 hodin on-line na internetu,“ řekl Charles Peake, generální ředitel společnosti Czech On Line, a.s., provozující služby a portál pod značkou VOLNÝ.

Jiří Balvín, generální ředitel televize Óčko, říká: „Od května jsme zpřístupnili Óčko miliónům diváků po celé Evropě prostřednictvím nejrozšířenějšího satelitu Astra. V loňském roce jsme velmi úspěšně spolupracovali s portálem VOLNÝ, a tak spuštění internetového 24hodinového živého vysílání je logickým pokračováním ambiciózních společných projektů. Zároveň se jedná o další zkvalitnění a rozšíření služeb našim divákům.“

O hudební televizi Óčko

Óčko vysílá již druhým rokem jako hudební a lifestylová televize, která má na trhu své nezpochybnitelné místo. Podle Mediaprojektu je nejsledovanější českou kabelovou televizí. Oslovuje především mladou a střední generaci.

Vysílání Óčka je dostupné v kabelových sítích UPC, Karneval a mnoha dalších. Vysílá také volně na satelitu Astra 19,2E, a je dostupné i uživatelům služby UPC Direct.

O společnosti Czech On Line, a.s.

Společnost Czech On Line, a.s. je předním alternativním poskytovatelem telekomunikačních služeb v České republice. Obchodní aktivity na tuzemském trhu zahájila v roce 1995. V červenci 2000 vstoupil do společnosti strategický partner Telekom Austria, který se stal stoprocentním vlastníkem společnosti a poskytl společnosti stabilní zázemí

Společnost Czech On Line poskytuje svým zákazníkům služby pod dvěma značkami: Czech On Line a VOLNÝ.

Czech On Line (B2B) nabízí hlasové, internetové a datové služby a služby s přidanou hodnotou pro střední a velké společnosti v České republice. Firemním zákazníkům poskytuje cenově výhodně kombinace služeb a speciální řešení dle jejich individuálních požadavků. Více informací o službách pro firmy na www.col.cz.

VOLNÝ představuje připojení k internetu a celou řadu dalších internetových a hlasových služeb určených pro koncové uživatele (B2C) – informační portál www.volny.cz, emailové služby, prostor pro umístění webových stránek a další.

Pro více informací, prosím, kontaktujte:
Stanislava Beyerová, komunikační oddělení Czech On Line, a.s. (VOLNÝ)
tel.: +420 246 000 237, fax: +420 246 000 113, mobil: +420 737 206 085
e-mail:stanisla­va.beyerova@col­.cz