Ty nejlepší notebooky pro manažery

[Tisková zpráva] Panasonic uvádí novou řadu odolných manažerských notebooků Toughbook 8 Series CF-F8, CF-W8 a CF-T8

Praha, 7. ledna 2009 – Společnost Panasonic uvedla na trh tři nové manažerské notebooky s typovým označením CF-F8, CF-W8 a CF-T8. Panasonic disponující více než dvanáctiletými zkušenostmi s výrobou vysoce odolných notebooků přišel i v tomto případě s jedinečnými technologiemi vyvinutými speciálně pro novou řadu a reagujícími na požadavky uživatelů z řad manažerů.

Kromě technologií Intel DPPM (Dynamic Power Performance Management) nabízejí nové manažerské Toughbooky dlouhou výdrž, špičkový grafický výkon, odlehčený design a vysoce odolnou konstrukci. Jsou tak ideálním řešením pro širokou škálu profesionálních aplikací.

Modely nové řady jsou:
CF-F8 – Manažerský notebook s 14,1palcovým WXGA TFT displejem a rozlišením 1280×800 pixelů. Hmotnost 1660g z něj dělá nejlehčí širokoúhlý notebook na světě s interní optickou jednotkou a podporou WWAN. Model se může pochlubit zcela novým stříbro-černým designem, přičemž součástí šasi je i integrované držadlo. Design nabízí dokonalou vyváženost mezi mobilitou a výkonem, a je tak ideálním řešením pro manažery, kteří musejí při své práci často cestovat.

CF-W8 a CF-T8. Další dva nové modely jsou osazeny 12,1palcovým LCD displejem XGA. W8 je vybaven odklápěcí mechanikou DVD integrovanou do těla počítače. T8 zase nabízí dotykový displej a jako takový je ideální pro práci v terénu a rychlé vkládání dat pomocí digitálního pera.

Kvalita v lehkém a odolném provedení
Nové modely CF-F8, CF-W8 a CF-T8 se všechny vyznačují odlehčeným designem, který je zárukou vysoké mobility, zároveň je však velice odolný i v těch nejnáročnějších podmínkách. Model CF-F8 váží pouhých 1660g, CF-W8 váží dokonce jen 1280g, CF-T8 pak 1385g.

Panasonic se spolehl na osvědčené ochranné funkce a vyvinul řadu manažerských notebooků odolných vůči většině příčin selhání přenosných počítačů. Velice odolné jsou jejich pevné disky. Jak 160GB disk v modelu CF-F8, tak 120GB disky v modelech CF-W8 a CF-T8 dokáží přečkat pád z výšky 76 cm, tedy zhruba z výšky kancelářského stolu, aniž by se přerušil provoz počítače.

Nové držadlo na CF-F8 výrazně zvyšuje komfort při používání, zejména při přenášení, navíc chrání počítač před nárazy. Všechny tři modely jsou vybaveny speciálním systémem odvodných kanálků, které zabraňují poškození notebooku v případě polití vodou nebo jinou kapalinou. Tu kanálky spolehlivě odvádějí od citlivých elektrických částí uvnitř přístroje. Všechny modely dokáží odolat zátěži až 100 kg, aniž by došlo k poškození displeje nebo pevného disku. Pevný disk totiž chrání před nárazem kromě šasi i speciální pěnové chrániče.´

Výkon procesoru a výdrž baterie
Model CF-F8 je vybaven nejnovější technologií Intel Centrino s vPro a 2,2GHz procesorem Intel Core Duo. Vnitřní výbavu doplňuje čipová sada Mobile Intel GS45 (ICH9M) Express s technologií Intel Active Management.

Modely CF-T8 a CF-W8 jsou vybaveny procesory Intel Core 2 Duo na 1,2 GHz, čipovou sadou Intel GS465.

Nové modely počítačů Toughbook jasně ukazují, že vysoký výkon a dlouhá výdrž baterie se nemusejí nutně vylučovat. CF-F8 vydrží na jedno dobití baterie zhruba šest hodin, CF-W8 a CF-T8 zhruba sedm a půl, takže prakticky celý pracovní den.

Mobilní bezdrátová komunikace
Kromě modulu Bluetooth je CF-F8 vybaven nejnovější technologií Intel WiFi Link 5100 a podporuje rozšířený standard WLAN IEEE 802.11a/b/g a draft-n. Lze také dokoupit a integrovat volitelné moduly HSDPA 7,2M (UNDP) pro všechny modely.

Všechny modely nové generace Toughbooku jsou bohatě vybaveny funkcemi navíc: modely CF-F8 a CF-W8 mají výklopnou DVD mechaniku, která zabírá méně místa než běžné mechaniky. Dostatek USB portů a slot pro PC card umožňují snadné připojení periferních zařízení, dodatečný SD slot lze použít pro načtení jakékoli paměťové karty. Modely CF-W8 a CF-T8 lze vybavit ještě replikátorem portů, který nabídne čtyři další USB porty, LAN, VGA a DC-in jack.

Vysoká odolnost, nízká hmotnost, dlouhá výdrž baterie a špičková bezdrátová komunikace činí z notebooků řady 8 ideální řešení pro pracovníky v terénu nebo na cestách.

Doporučené ceny modelů:
CF-W8 od 48 000,– Czk
CF-T8 od 51 000,– Czk
CF-F8 od 54 000,– Czk

Modely jsou na trhu od prosince 2008.