U:fon vstupuje do světa pevného připojení a nově u všech služeb nabízí i kratší variantu závazků

4. 2. 2011

[Tisková zpráva] Praha 4. února 2010 – Od 14. února nabídne U:fon svým zákazníkům kompletní řešení datového připojení na doma i na cesty. Jeho stávající nabídku mobilního internetu na kredit či na paušál doplní nabídka pevného (aDSL) připojení s rychlostí 8 Mb/s.

Internet KOMPLET za 790 Kč měsíčně – aDSL internet a 3G mobilní internet v jednom balíčku. ADSL umožňuje rychlé a neomezené domácí připojení pro práci, stahování velkých souborů, hudby a filmů, sledování videozpravodajství, online televize, hry atd. Rychlost 8 Mb/s, bez omezení. 3G mobilní internet zase umožní zůstat online i na chatě, chalupě nebo na cestách po ČR. Rychlost 400 – 700 kb/s po celé ČR, FUP 8 GB na měsíc. Cena aDSL v tomto balíčku je tak pouhých 400 Kč. ADSL bude u U:fona v prodeji i samostatně, a to v rámci tarifu Internet na doma (aDSL) za 590 Kč. Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH.

K oběma tarifům U:fon nabízí aDSL modem ZyXEL, který kombinuje výhody pevného a bezdrátového připojení. Umožňuje připojit počítače jak kabelem přes síťové rozhraní (ethernet), tak přes bezdrátovou technologii Wi-Fi.

„K rozhodnutí nabízet i pevné připojení nás přivedla měnící se struktura našich zákazníků. Zatímco dříve si náš mobilní internet lidé pořizovali až v 75 % případů jako své jediné připojení a chovali se víceméně staticky, dnes už ho více než 50 % nových zákazníků využívá na více místech, například střídavě doma a na chatě nebo při cestování. Zákazníci, kteří se chovají mobilně, jsou přitom mnohem spokojenější, protože si reálně uvědomují jak výhody, tak nevýhody mobilního připojení. Na druhou stranu jsme ale nechtěli přicházet o zákazníky s potřebou internetu na doma. Naprosto ideální kombinací je pak kompletní řešení na doma i na cesty za jednu cenu neboli balíček Internet KOMPLET. Již před Vánoci jsme ho začali v pilotním provozu nabízet našim stávajícím zákazníkům, a odezva byla velmi dobrá,“ říká Jana Studničková, marketingová a obchodní ředitelka MobilKomu.

Všichni zákazníci U:fona, kteří již mají některý z tarifů 3G mobilního internetu, mohou na kombinovanou službu Internet KOMPLET samozřejmě kdykoli přejít.

Závazek nyní i na 12 měsíců

Od 14. února si navíc zákazníci mohou u všech služeb zvolit nižší dotaci na přístroje a kratší závazek (12 měsíců oproti dosavadním 24 měsícům). Delší závazky s vyšší dotací i varianta zcela bez dotace a bez závazku v nabídce zůstávají.

Více o U:fonovi

U:fon je český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí rychlý a levný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. V červnu 2008 spustil i mobilní hlasové služby. Společnost MobilKom, která U:fona provozuje, získala licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410–430 MHz v roce 2006, což jí umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA mobilní síť. U:fon nabízí datové služby prostřednictvím technologie CDMA EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Od července 2010 MobilKom nabízí své hlasové a datové služby velkoobchodním způsobem a jako první tak umožnil vznik virtuálních operátorů v mobilních sítích v České republice.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!