U IGNUM o doménu nepřijdete, pojistka ji prodlouží za vás

6. 9. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 2. 9. 2010 – Společnost IGNUM představuje Evropskou pojistku, novinku ve své nabídce registrace domén. S touto službou již nikdy nepřijdete o doménu kvůli opomenutí termínu jejího prodloužení na další období. IGNUM vaši EU doménu prodlouží za vás.

Ze statistik společnosti IGNUM vyplývá, že po vypršení platnosti je zákazníky obnoveno nečekaně velké množství domén. Více než 10 % zákazníků zapomíná na data expirace a zároveň nevěnuje dostatečnou pozornost výzvám registrátora k prodloužení domény. Nejvíce nepozorných majitelů či správců domén je mezi zákazníky, kteří domény předplácejí na období více let.

Rizikem opomenutí prodloužení domény je její ztráta, která může mít významný negativní dopad například na výsledky obchodů na doméně provozovaných. Historie českého internetu ukazuje, že ztracená doména může být rovněž zneužita podvodníky, kteří se ze zlého úmyslu či touhy po zisku mohou vydávat za někdejší legitimní držitele daného doménového jména. Pro ochranu svých zákazníků zavádí společnost IGNUM službu, která majiteli zajistí, že své domény nikdy neúmyslně neztratí. Pilotní nasazení služby se týká evropských domén EU.

Evropská pojistka je služba garantovaného automatického prodloužení domény společností IGNUM v případě, že zákazník tento úkon opomene či nemůže provést. Využít ji může zákazník – žadatel o registraci EU domény prostřednictvím portálu Domena.cz. Společnost IGNUM se zákazníkovi zavazuje, že učiní veškeré kroky k tomu, aby jej včas upozornila na blížící se expiraci příslušné EU domény. V případě, že zákazník doménu v termínu neprodlouží, prodlouží ji jeho jménem společnost IGNUM.

Služby automatického prodloužení domény mohou využít všichni stávající i noví držitelé domén EU, které jsou ve správě společnosti IGNUM. Do konce října tohoto roku je Evropská pojistka nabízena za zaváděcí cenu 100 Kč za jednu registrovanou doménu. Po tomto období bude platná cena 200 Kč. Pojistka zaniká dnem jejího prvního využití (prodloužením domény společností IGNUM), zablokováním či zneplatněním domény ze strany správce registru či převedením domény k jinému registrátorovi. Prodloužení domény společností IGNUM je zpoplatněno dle ceníku registrace domén platného ke dni jeho provedení.

O společnosti IGNUM, s.r.o.
Společnost IGNUM je profesionální poskytovatel hostingových služeb a registrátor internetových domén, který si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. IGNUM je členem sdružení CZ.NIC, NIX.CZ a RIPE, disponuje vlastní sítí a má statut ISP. IGNUM patří mezi největší české poskytovatele hostingových služeb, v současné době se počtem CZ domén ve své správě řadí na 3. místo. Další informace o službách společnosti IGNUM získáte na adrese www.IGNUM.cz.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET