U uživatelů vede s freemaily Seznam

[Tisková zpráva] Průzkum provedený na statistickém vzorku více než 175 tisíc uživatelů internetových projektů společnosti Miton ukázal, že Seznam si dlouhodobě drží pozici jedničky poskytovatele e-mailových schránek zdarma s více než 50% podílem. Na druhém místě se umístilo Centrum Holdings, nicméně s dost velkým odstupem - oproti Seznamu je jeho zastoupení cca čtvrtinové.

Jablonec nad Nisou, 13. října 2008 – Freemaily Seznamu, Seznam.cz a Email.cz využívá celkem 52,92% uživatelů internetových projektů společnosti Miton. Freemaily Centrum Holdings, Centrum.cz a Atlas.cz využívá 14,53% uživatelů. Zajímavý z první desítky je i podíl uživatelů využívající slovenské freemaily, který dosáhl 7,42%.

Rozdělení podle jednotlivých freemailových schránek přehledně ukazuje následující graf.

Freemaily

Trend ukazuje, že podíl využívání Seznamu průběžně roste, za čtvrtletí přibližně o jeden procentní bod. Podíl Centrum Holdings naopak mírně klesá.

Posun rozdělení podílů první desítky nejvyužívanějších freemailů za uplynulá čtvrtletí letošního roku ukazuje následující tabulka.

Freemaily 2

Pokud bychom se zaměřili na rozdělení TLD v rámci e-mailových adres našeho statistické vzorku, vítězí poměrně logicky česká CZ s více než 80%. Na druhém místě je SK pohybující se okolo 12%, což ukazuje na podíl slovenských uživatelů, kteří pravidelně navštěvují české weby. Z trendů je zajímavé EU, které si z osmého místa v prvním čtvrtletí polepšilo na šesté ve třetím čtvrtletí.

Top 10 využívaných e-mailových adres podle TLD (III. 08)

1. .cz
  2. .sk
  3. .com
  4. .net
  5. .de
  6. .eu
  7. .t-com.sk
  8. .co.uk
  9. .org
  10. .pl

Průzkum zpracoval online technologický magazín eMag.cz nad statistickým vzorkem více než 175 tisíc registrovaných uživatelů projektů společnosti Miton, mezi které patří například Vaření.cz, eMag.cz, Nepropásni.cz nebo Moviezone.