U:FON PŘICHÁZÍ S RADIKÁLNÍM SNÍŽENÍM CEN

1. 8. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 1. srpna 2008 – Mobilní operátor U:fon ode dneška nabízí modemy pro příjem Fofr internetu za radikálně nižší ceny. Fofr internet je dle nezávislých statistik nejrychlejším mobilním připojením k internetu v nabídce českých mobilních operátorů. Snížení cen až o 80 % platí pro všechny zákazníky, tedy soukromé osoby i firemní klientelu, a je trvalé.

U:fon spustil službu Fofr internet v květnu 2007. Jako první v Evropě přitom využil síť třetí generace CDMA 2000 v tzv. revizi A. „Pokrytí, rychlost i stabilita našich datových služeb se ustálily a náš Fofr internet svým poměrem cena/výkon předčí všechny své konkurenty,“ komentuje současnou podobu sítě U:fon Zdeněk Bílek, technický ředitel společnosti MobilKom. „Díky našemu úsilí je Fofr internet dle nezávislých statistik serveru www.rychlost.cz nejrychlejším mobilním připojením k internetu nabízeným českými mobilními operátory. V červenci dosahovala průměrná rychlost u stahování dat 661 Kbit/s, u odesílání 281Kbit/s,“ dokládá Bílek.

Koncová zařízení nyní nově od 500 Kč!
U USB modemů dochází ke snížení ceny dotovaného zařízení o 2 499 Kč – z 2 999 Kč na 500 Kč, zlevnění u standardní ceny je o 2 000 Kč – z 5 000 Kč na 3 000 Kč. Wifi router lze nově pořídit v dotované nabídce za 3 000 Kč (sleva z původních 4199 Kč), v nedotované za 5000 Kč (sleva z původních 5999 Kč).

K dnešnímu dni tak zaniká prodej speciální nabídky Fofr internetu za 699 Kč měsíčně s přístrojem za zvýhodněnou cenu 999 Kč, neboť nové, agresivní snížení cen se týká již trvalé nabídky Fofr internetu s tarifem za 594 Kč měsíčně. Již tak nejvýhodnější připojení v poměru cena/rychlost je nyní ještě výhodnější a dostupnější. „Zájem o U:fonův Fofr internet je od samého začátku vysoký, avšak mezi poptávkou a pořízením dosud stál poměrně vysoký počáteční náklad na modem,“ říká k úpravě cen Lukáš Antoš, marketingový ředitel U:fona. „Naší filozofií je zpřístupnit internet každé české domácnosti. Proto věříme, že za 500 Kč si bude moci Fofr internet vyzkoušet opravdu každý.“

Přehled tarifů a zařízení

U:fon

USB modemy Anydata a Axesstel s externí anténou
Vysokorychlostní bezdrátové modemy pro PC nebo notebooky. Dodávají se v balení s headsetem (jednouché sluchátko s mikrofonem), prodlužovacím USB kabelem, klipem pro uchycení na displej a jednoduchým samoinstalačním CD se softwarovým telefonem. USB modem Axesstel navíc obsahuje externí anténu vhodnou v oblastech s nižší kvalitou signálu.

Wifi router – pro firmy i domácnosti
Poslední zajímavou kombinací je spojení U:fonova Fofr internetu a wifi routeru. Snadno a rychle tak lze připojit do jedné bezdrátové sítě notebooky pomocí wifi, případně využít 4 ethernetových portů, které jsou na zařízení k dispozici. Přes kabel tedy mohou být k routeru připojeny až 4 počítače, další lze připojit pomocí wifi. Díky snadné instalaci zvládne vytvořit domácí síť každý, kdo má jen minimální znalosti práce s počítačem.

O U:fonovi
U:fon je čtvrtý český mobilní operátor, který od loňského května nabízí rychlý a levný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. Letos v červnu U:fon spustil i mobilní hlasové služby. Společnost MobilKom, která síť U:fon provozuje, získala licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410–430 MHz v roce 2006, což jí umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA mobilní síť. www.ufon.cz

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů