U:fon se stal členem APVTS

[Tisková zpráva] Praha, 9. října 2009 – U:fon se stal novým členem Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). Společně s ostatními alternativními operátory sdruženými v asociaci chce U:fon přispívat k rozvoji telekomunikačního prostředí u nás, zejména pak v oblasti MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

"Rozhodnutí společnosti MobilKom vstoupit do Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí jen dále potvrzuje přínos asociace pro liberalizaci telekomunikačního trhu a technologicko-provozní standardizaci,“ komentuje přijetí nového člena v APVTS její předseda Svatoslav Novák. „U:fon bude svou odborností velkým přínosem pro pracovní týmy APVTS, protože je odhodlán aktivně se podílet na projektech APVTS a přispívat tak k rozvoji telekomunikačního trhu “ doplňuje Novák.

„Vstup naší společnosti do APVTS znamená logický krok ve spolupráci s ostatními operátory a ukazuje tak naší snahu přispívat k budování českého trhu hlasových a datových služeb,“ říká Tomáš Budník, generální ředitel U:fona „A je to samozřejmě jeden z prvních kroků při implementaci MVNO (Mobile Virtual Network Operator) u nás, " doplňuje rozhodnutí o vstupu do asociace Budník.

Více o sdružení APVTS
Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí byla založena provozovateli pevných sítí v květnu roku 1999. Asociace sdružuje řádné členy – operátory pevných sítí a přidružené členy – společnosti, působící na telekomunikačním trhu jako dodavatelé technologií, IT řešení a poradenské společnosti. Asociace si v průběhu svého působení vybudovala velmi silnou pozici na českém telekomunikačním trhu. Stala se důležitým místem pro diskusi mezi operátory, zdrojem informací pro úřady státní správy (ČTÚ, Ministerstva, ÚOHS) a významným reprezentantem telekomunikačního průmyslu. APVTS spolupracuje s příslušnými úřady Evropské komise a koordinuje svoji činnost s dalšími oborovými asociacemi v ČR i v zahraničí.

Více o U:fonovi
U:fon je čtvrtý český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí rychlý a levný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. V červnu 2008 spustil i provoz mobilní hlasové služby. Společnost MobilKom, která U:fona provozuje, získala licenci na celoplošné vysílání v pásmu 410–430 MHz v roce 2006, což jí umožnilo vybudovat celoplošnou CDMA mobilní síť. U:fon nabízí své hlasové a datové služby prostřednictvím technologie PMdata, která je alternativou technologie GPRS, známé z GSM sítě a EVDO technologie, jež je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS nebo O2 CDMA. U:fonova síť svým provozem dosahuje hned několika prvenství, a to jak v kategorii nejrozsáhlejší 3G síť ČR, tak i prozatím nejvyšším vývojovým krokem 3 G standardu v ĆR – revize A.

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu