UPC Broadband Slovakia si zvolila systém evidence sítí na platformě Smallworld

[Tisková zpráva] Globema s.r.o., české zastoupení firmy Globema Ltd., podepsala smlouvu na dodávku a implementaci systému evidence sítí (NIS) se společností UPC Broadband Slovakia, která patří mezi vedoucí slovenské poskytovatele triple play služeb.

Tento systém bude založený na balíku produktů GE Smallworld Network Inventory od výrobce GE Energy, primárně na aplikaci Physical Network Inventory (PNI) pro telekomunikační operátory. Standardní funkčnost PNI bude rozšířena nasazením modulů vyvinutých firmou Globema, jakými jsou například specializované webové prohledávače a nástroje pro správu optických vláken.

Projekt je zaměřený na podporu business procesů, které se vztahují k optické síti: evidence sítě, správa výpadků, plánování rozvoje sítě a její údržba. Mezi očekávané přínosy patří zejména zvýšení kvality služeb poskytovaných business klientům a výrazné úspory nákladů díky vyšší kvalitě dat a hladšímu uspořádání vnitřních procesů. Kontrakt obsahuje kromě instalace a úprav systému i migraci dat optické sítě Bratislavy, cyklus rozšířených školení a služby technické a systémové podpory.

UPC Broadband Slovakia je v pořadí druhou, po UPC Polsko, společností skupiny UPC, která se rozhodla pro platformu Smallworld spolu s výběrem firmy Globema jako dodavatele software a implementačního partnera celého systému.

Pro Globema, podpis smlouvy znamená posilnění její pozice lídra v poskytování GIS řešení pro telekomunikační průmysl v regionu střední a východní Evropy.