Urychlujeme systémy M2M vysokorychlostním připojením 3G

26. 3. 2010

[Tisková zpráva] Přední americký prodejce systémů M2M (Machine-to-Machine), společnost Digi International, rozšiřuje svou nabídku o zařízení 3G/HSPA. Toto zařízení je určeno pro práci vyžadující vysokorychlostní připojení, zlepšuje služby pro firemní zákazníky a posílí tak jejich věrnost a spokojenost. Ideální pro vzdálené připojení zařízení používaných v oblasti energetiky, dopravy, financí a bankomatů, maloobchodu aj.

Podle agentury ABI Research se počet mobilních připojení systémů M2M (Machine-to-Machine) v nadcházejících pěti letech ztrojnásobí a v roce 2014 dosáhne 200 milionů. Aby uspokojila požadavky tohoto rostoucího trhu, zvolila si společnost Digi International, jeden z předních amerických poskytovatelů firemních systémů M2M, mobilní vysokorychlostní modul HSPA společnosti Ericsson (NASDAQ:ERIC) pro vybrané mobilní brány Digi Transport a Digi Connect za účelem rychlého celosvětového zavedení vysokorychlostního připojení 3G v systémech M2M.

Řada odvětví se zavedením internetového připojení do svých systémů od základu změní. V energetice se díky chytrým měřičům zvyšuje obchodní efektivita a snižují se provozní náklady dodavatelů energie. Systémy ke sledování dopravy zdokonalí plánování tras a bezpečnost vozidel na silnicích. Také oblast zdravotnictví se snaží zlepšovat péči o pacienty prostřednictvím přístrojů pro okamžitou komunikaci, vzdáleného sledování pacientů a správy informací o šíření nemocí.

Larry Kraft, první viceprezident oddělení mezinárodního obchodu a marketingu společnosti Digi International, uvádí: „Podporujeme zavádění systémů M2M v řadě odvětví, např. energetice, správě vozových parků, maloobchodu a bezpečnostních službách. Díky modulu firmy Ericsson, použitém v našich bránách, budou naši zákazníci moci snadno vyvíjet nové vysokorychlostní aplikace M2M, např. sledování pomocí kamer a jiné vysokorychlostní aplikace vyžadující vyšší rychlosti odesílání dat. Domníváme se, že tato inovace posílí věrnost a spokojenost našich zákazníků."

„Společnost Ericsson předpovídá, že do roku 2020 bude nasazeno 50 miliard zařízení připojených k internetu,“ prohlašuje Mats Norin, vedoucí oddělení mobilních vysokorychlostních modulů firmy Ericsson. „Každé zařízení, pro které je připojení k síti výhodou, bude dříve či později připojeno k internetu. Pozorujeme silnou tendenci zavádět připojení k internetu do celé řady průmyslových aplikací; náš integrovaný modul umožňuje využít HSPA v každém zařízení. Spolupráce se společností Digi nám otvírá nové možnosti na rychle rostoucím trhu.“

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si velmi silnou pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální sféru. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 175 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. V roce 2009 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 206,5 miliardy SEK (27,1 miliardy USD). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení