Úspěšný start Automix.cz

Úspěšný start Automix.cz

Praha, 8. března 2004 -Automix.cz, nový web o automobilech, který byl spuštěn 18. února jako součást internetového portálu Centrum.cz láká již po necelých třech týdnech svého fungování rekordní počet uživatelů. Zatímco denní návštěvnost jeho předchůdce, serveru Centrum.cz Auto dosahovala dle oficiálního auditu (www.iaudit.info) v lednu 3 500 unikátních uživatelů, na Automix.cz přichází od jeho spuštění denně v průměru 6 020 uživatelů. Jedná se tak o 73 procentní nárůst. Absolutního rekordu v návštěvnosti bylo dosaženo v úterý 2. března, kdy server uveřejnil kompletní informace o nové Škodě Octavii, která byla oficiálně představena na ženevském autosalonu. V ten den na Automix.cz zamířilo 16 435 uživatelů.

Kromě obsáhlých reportáží z oficiálního odhalení nové Škody Octavie na ženevském autosalonu přinesl Automix.cz za dobu svého fungování řadu čtenářsky atraktivních témat. S velkým zájmem se setkal exklusivní rozhovor s šéfdesignerem Volva Stevem Harperem o podobnosti nové Octavie s Volvem nebo testy nových modelů Opelu a Volkswagenu. Ve spolupráci s Motožurnálem Českého rozhlasu přinesl Automix rovněž unikátní rozhovor s ředitelem Škody Auto Vratislavem Kulhánkem o vývoji nového modelu. Velký zájem uživatelů o nový web potvrzuje i srovnání týdenních návštěvností serveru Centrum.cz Auto (předchůdce Automix.cz), který na počátku roku navštěvovalo 15 000 uživatelů týdně a nového Automix.cz, který navštívilo v 9. týdnu letošního roku 26 700 unikátních uživatelů (zdroj: iAudit).

Server Automix.cz nabízí čtenářům kromě aktuálních informací ze světa aut, pravidelné testy nových aut, spoustu praktických rad, komplexní informace o více než 4 000 aktuálně nabízených modelech na českém trhu a také aktuální nabídku 180 autobazarů (10 000 aut). Uživatelé tak mají možnost si o vybraném modelu nejen získat všechny potřebné technické parametry, přečíst odborné testy, prohlédnout fotogalerii, ale také si případně daný model vybrat v aktuálních nabídkách autobazarů a zakoupit. A o co se zajímají uživatelé vůbec nejvíce? „Čtenáři projevili dle očekávání největší zájem o možnost získat kompletní informace o nových vozech, jejich srovnávání a také o službu Autobazary, což souvisí jednak s rostoucí nabídkou aut v této sekci a také s příchodem jara, kdy již tradičně roste zájem o nákup automobilů“, říká vedoucí projektu Michal Pobežal.

Kontakt:
Tomáš Kostrhoun, marketingový ředitel Centrum.cz
Mobil: 737 213 529
E-mail: tomas.kostrhou­n@netcentrum.cz

Michal Pobežal, vedoucí projektu Automix.cz
Mobil: 737 213 502
E-mail: michal.pobezal@net­centrum.cz

Centrum.cz (www.centrum.cz) je dynamicky rostoucí internetový portál, který je vůdcem trhu v oblasti poskytovaných služeb a využívání vlastních špičkových technologií. Podle času stráveného na stránkách je jedničkou mezi českými portály.

Centrum.cz nabízí svým uživatelům vše, co mohou na internetu potřebovat, od pokročilého vyhledávání, bezpečného a kvalitního e-mailu, největšího chatu v ČR, možnosti vytváření vlastních webových prezentací až po velké množství aktuálních informací a služeb, jako jsou zpravodajství, finance, reality, auto, zábava, žena, slovníky atd.

Od září 2000 funguje slovenská verze portálu Centrum.sk.

Majiteli portálu Centrum.cz jsou Ondřej Tomek a Oldřich Bajer a společnosti Intel Capital a Baring Communications Equity.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo