Užívejte si vysoký výkon při maxilmální úspoře energie CPU

[Tisková zpráva] Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n spolu s exkluzivní technologií EPU pomáhá ušetřit až 80,23 % energie CPU

Praha 3. března 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, rozšiřuje rodinu základních desek s technologií EPU o nového člena – P5E3 Premium WiFi-AP @n. Tato výkonná základní deska je vybavená nejnovějším čipsetem Intel X48, navíc podporuje dvoukanálové 2 000MHz paměti DDR3, dvě sběrnice PCI Express 2.0 o šířce 16 linek, síťovou kartu W-iFi splňující specifikace 802.11n a novou technologii ASUS Express Gate pro přístup k internetu do 5 sekund.

Oceněný výkon
Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n získala několik ocenění za výborné možnosti přetaktování. Díky sillnému výkonu, který pokrývá potřeby uživatelů vyžadující výrazné přetaktování, tak vyhrála ocenění Gold Editor's Choice webu Anandtech i Editor’s Choice award webu HotHardware.

Tato základní deska je silná díky kombinaci pokrokové konstrukce a rozsáhlého příslušenství. Je stabilní, výkonná, dobře přetaktovatelná a doplněná o vynikající BIOS. Pokud plánujete postavit sestavu na platformě Intel a využít CPU s jádry Wolfdale či Yorkfield, byla by chyba nezařadit tuto základní desku do užšího výběru možných kandidátů.

Exkluzivní technologie EPU firmy ASUS pomáhá ušetřit až 80,23 % energie CPU
Díky exkluzivnímu čipu EPU, který automaticky šetří energii, je základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n schopna ušetřit až 80,23 % energie CPU. Tato technologie umožňuje digitálně monitorovat a jemně dolaďovat napájení CPU s vylepšenou účinností VRM při jakékoliv zátěži.

Technologie EPU poskytuje nejlepší možnou účinnost při běhu méně náročných aplikací. Ve spojení s inovativním AI Gear3 — obsahujícím nové uživatelské rozhraní, které zobrazuje přesné množství ušetřené elektřiny a CO2 — dokáže technologie EPU firmy ASUS poskytnout uživatelům až 50% nárůst energetické účinnosti.

Na internetu do 5 sekund s technologií Express Gate
Za pouhých 5 sekund nabídne ASUS Express Gate volitelnou bootovací obrazovku s možností okamžitého prohlížení internetu bez nutnosti načítat operační systém Windows. Tato praktická aplikace dovoluje uživatelům přistupovat napřímo ke službám Skype, IM, YouTube a e-mailům.

Pokrokové vestavěné prvky
Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n přichází s množstvím nových technologií, včetně integrované Wi-Fi karty podporující standard IEEE 802.11n. Tento standard umožňuje širší pokrytí a až 6× vyšší přenosovou rychlost v porovnání se standardy 802.11b/g. Dalším moderním prvkem je špičková osmifázová konstrukce napájení VRM třetí generace. Delší životnosti komponent a nižších energetických ztrát je dosaženo použitím velmi kvalitních součástek, které zahrnují například MOSFET s nízkým RDS (on) pro minimální ztráty při spínání a nižší teplotou, tlumivky s feritovým jádrem s nižšími hysterezními ztrátami nebo vysoce kvalitní japonské kondenzátory s vodivým polymerem. To vše pomáhá prodloužit životnost procesoru.

Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n spolu s ASUS Rampage Formula tvoří součást rodiny základních desek založených na čipsetu X48.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.