V ELECTRO WORLDU SI ZÁKAZNÍK POSTAVÍ POČÍTAČ SÁM

[Tisková zpráva] Electro World, jeden z největších maloobchodních řetězců s elektronikou a elektrospotřebiči ve střední Evropě, nabízí zákazníkům prostřednictvím svých internetových stránek zcela novou službu s názvem Počítačový konfigurátor. Jedná se o možnost sestavení si značkového počítače podle přání zákazníka na základě předem ověřených sestav.

PC Assembling čili Počítačový konfigurátor zákazníci naleznou na adrese http://konfigu­rator.electro­world.cz Po 6 týdnech provozu již zaznamenal Počítačový konfigurátor u zákazníků Electro Worldu velmi pozitivní ohlas. Největší zájem je přitom o personalizované notebooky.

Sestavte si notebook na míru!
PC Konfigurátor již znají profesionální zákazníci specializovaných počítačových obchodů, Electro World však tuto službu uvádí jako vůbec první maloobchodní řetězec. Jako první v České republice tak sestavení vlastního počítače na míru zpřístupnil všem počítačovým uživatelům – laikům, kteří nechtějí trávit čas podrobným studiem parametrů jednotlivých součástek a zároveň požadují vysoce spolehlivý počítač podle svých představ. Zcela unikátní je zde také možnost personalizace notebooku, která je doposud na českém trhu ojedinělá. Velkou výhodu Počítačového konfigurátoru je i dodání hotového počítače do 48 hodin po odeslání objednávky a možnost nákupu na splátky, které lze sjednat přímo on-line.

Všechny notebooky nabízené prostřednictvím počítačového konfigurátoru Electro World jsou vyráběny v režimu „Verified by Intel“, čímž je zákazníkům garantována vysoká kvalita a v neposlední řadě i záruka 24 měsíců na komponenty.

Plná kompatibilita, žádné zbytečné náklady
V rámci Počítačového konfigurátoru Electro World jsou k dispozici značkové počítače stále oblíbenější značky Barbone.

Služba je velmi uživatelsky příjemná a nevyžaduje po zákazníkovi takřka žádné odborné znalosti. Zákazník se pouze rozhodne, zda chce počítač pro běžné domácí nebo kancelářské použití, notebook, anebo vysoce výkonný počítač pro hraní her či například provoz domácího kina. Pak si vybere základ budoucího počítače z několika přednastavených a ověřených sestav, který si podle nabídky komponent s prověřenou kompatibilitou dále přizpůsobí svým přesným požadavkům. Může si tak zvolit například výkonnější grafickou a zvukovou kartu či uzpůsobit celkový design počítače.

Obrovskou výhodou je především ověřenost a vyladěnost nabízených sestav – pokud by si totiž zákazník sestavoval počítač bez Počítačového konfigurátoru, může se stát, že některé komponenty jeho počítače nebudou zcela kompatibilní a bude je muset složitě vyhledávat a měnit, nebo i počítač sestaví, ale nezíská z něho optimální výkon. A pokud si naopak koupí již hotový počítač, který si bude postupně vylepšovat, platí zbytečně za původní – nevyhovující součástku.

Základ každé sestavy tvoří skupina kompatibilních motherboardů, procesorů a paměťí. Tyto i další komponenty si zákazník může změnit, nebo vybrat z předem definované nabídky podle svých potřeb.

Veškeré komponenty v nabídce jsou neustále aktualizovány. „Životnost komponentů je dnes měsíc až tři měsíce a my klademe velký důraz právě na aktuálnost našich počítačových sestav. Starší komponenty pak nabízíme jen ve velmi zvýhodněných či výprodejových sestavách. Každý týden provádíme aktualizaci naší nabídky – jakmile se ukáže, že je něco dobré, hned se to u nás objeví,“ říká František Peterka, manažer pro internetový obchod společnosti Electro World.

PC Konfigurátor: Sestavte si počítač podle svých potřeb!
Zákazník, který si chce počítač uzpůsobit přesně svým požadavkům, si na adrese http://konfigu­rator.electro­world.cz vybere výchozí typ počítače, který si na míru doplní či rozšíří například o výkonnější grafickou kartu, procesor či další komponenty. „Zákazník tak nemusí ztrácet čas složitým výběrem a nákupem jednotlivých komponent. Navíc má jistotu, že naše počítače budou skutečně dobře fungovat – často se totiž stává, že si zákazník vybere jednotlivé části počítače, které jsou sice deklarovány jako kompatibilní, ale nakonec si spolu příliš nerozumějí. Zdánlivě výkonný počítač pak přináší obrovské starosti a mnohdy je dokonce nutné některé komponenty vyměnit a tím pádem nakoupit znovu. U nás toto riziko odpadá,“ říká Anna Rumianová, E-commerce a Marketing Manager Electro Worldu ve Střední Evropě.

Zákazníci Electro Worldu si mohou vybírat ze tří základních kategorií, které vždy obsahují několik počítačů k dalším úpravám. Jedná se o kategorii běžných domácích a kancelářským počítačů, notebooků a výkonných multimediálních počítačů pro zpracování videa, domácí kino, nebo počítačové hry. Zcela unikátní je především možnost přizpůsobit si na míru přenosný počítač čili notebook.

„Počítačový konfigurátor ocení třeba rodiče dětí, které touží po počítači na hraní her. Obvykle se v problematice neorientují a mohli by zakoupit počítač, který nakonec nebude vyhovovat, anebo koupit zbytečně drahý model. U nás si vyberou z několika vhodných počítačových sestav již připravených k tomuto účelu. Na základě informací, které naleznou například na obalech počítačových her nebo jiných programů pak mohou některé komponenty svého počítače přizpůsobit specifickým požadavkům. Také si mohou vybrat z několika typů „obalů“ čili skříní, nebo dokoupit monitor i ostatní periferie za výhodnou cenu. Určitě tak děti překvapí svým přehledem a ušetří si mnoho starostí i peněz,“ vysvětluje Anna Rumianová, E-commerce a Marketing Manager Electro Worldu ve Střední Evropě.

U této služby je samozřejmostí možnost nákupu na splátky, které lze ihned sjednat po internetu, stejně jako doprava vybrané sestavy až do domu zdarma.

Počítače jsou po uzavření objednávky sestaveny z otestovaných komponent, zahořeny a standardně k dodání do 48 hodin. Zákazník tak skutečně ušetří mnoho času s výběrem i sestavováním počítače přesně podle svých představ. Všechny sestavy, které Electro World prostřednictvím svého PC konfigurátoru nabízí jsou ověřené a s plnou zárukou 24 měsíců na komponenty + 3letý bezplatný servis. Po finanční stránce navíc vycházejí výrazně výhodněji, než kdyby si zákazník jednotlivé komponenty sháněl a sestavoval sám.

Aby nabídka byla pro zákazníky ještě zajímavější, připravuje Electro World speciální akce, nyní například digitální fotoaparát ke každému počítači zdarma.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu