V jubilejním Zlatém erbu obhájila po pěti letech vítězství Jihlava

[Tisková zpráva] Hradec Králové, 7. dubna 2008 – První místo v soutěži Zlatý erb 2008, jejíž výsledky byly vyhlášeny 7. dubna na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové, získala v kategorii nejlepší webová stránka města Jihlava (www.jihlava.cz). Obhájila tak své vítězství před pěti lety. Nejlepší webové stránky obce má Tlumačov (www.tlumacov.cz) ve Zlínském kraji a první cenu za nejlepší elektronickou službu dostala stejně jako vloni Praha 6, tentokrát za TV6 (www.tv6.cz), internetovou televizi zaznamenávající dění v tomto pražském obvodě.

V jubilejním 10. ročníku soutěže byla dále udělena také řada zvláštních cen. Za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky získala cenu ministra vnitra Ivana Langera obec Třebihošť (www.trebihost.cz). Zvláštní cena ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci byla udělena ministrem Jiřím Čunkem v kategorii města a obce Kozlovicím (www.kozlovice.cz) z Moravskoslezského kraje a v kategorii regiony Turistickému portálu Východní Čechy (www.vychodni-cechy.info). Cenu veřejnosti udělenou sdružením BMI získala podruhé za sebou obec Mokré (www.obecmokre.cz) z Královéhradeckého kraje. Zvláštní cena odborné poroty byla udělena Pardubickému kraji (www.pardubic­kykraj.cz) za Online rozhovory s představiteli kraje. Konečně zvláštní ceny společnosti Microsoft získaly mezi městy Náchod (www.mestonachod­.cz) a z obcí Tisá (www.tisa.cz) z Ústeckého kraje.

Soutěž Zlatý erb patří k nejstarším aktivitám vzniklým v rámci Března – měsíce internetu. Do jejího letošního 10. ročníku došlo rekordních 592 ohlášení. Od roku 2003 je soutěž pořádána dvoustupňově. Letos svá krajská kola vyhlásilo jedenáct krajů. Nevyhlásily je pouze Jihočeský, Moravskoslezský a Karlovarský kraj. Soutěžící těchto krajů vyhodnotila tzv. malá odborná porota vedená předsedou Jiřím Benediktem, ředitelem KP VZP a členem celostátní poroty Zlatého erbu v letech 2002 – 2006. Předsedou celostátní odborné poroty je od počátku soutěže Tomáš Holenda, ředitel odboru informatizace veřejné správy MV ČR.

Osobní záštitu nad letošní soutěží Junior Internet převzal náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček. Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal. Soutěž je pořádána ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. Kompletní výsledky soutěže včetně hodnocení poroty se nacházejí na http://zlatyer­b.obce.cz/.

Organizátorem Března – měsíce internetu je BMI sdružení. Hlavním partnerem letošního 11. ročníku BMI je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, partnerem Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Burda Communications, Business Media CZ a Reader´s Digest Výběr, odborným partnerem FORInternet. Veškeré informace o projektu jsou na www.brezen.cz.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?