V období krize roste zájem o virtuální kanceláře

[Tisková zpráva] Praha, 6. dubna 2009 - Finanční krize nutí firmy hledat rezervy a jednou z mnoha významných položek v rozpočtu je i provoz kanceláří. Výrazně tak roste zájem o takzvané virtuální kanceláře, tedy sídlo firmy, které platíte podle toho, jak často jej využíváte. „V prvním čtvrtletí jsme zaznamenali nárůst poptávky o 35%. Největší zájem je o Office Centra v Praze, Brně a Ostravě,“ potvrzuje tento trend Josef Jaroš ze Smart Office & Companies. K pronájmu sídla patří také služby sekretářky (přeposílání pošty, faxů, vyřizování telefonních hovorů) či plně vybavená zasedací místnost.

Ve virtuální kanceláři máte tedy k dispozici veškerý komfort běžné kanceláře, často i něco navíc a to za zlomek ceny běžné „kamenné“ kanceláře. Výhodou je rovněž prestižní umístění v centru významných měst a stálost adresy.

Největší zájem je o takzvané eOffice, jenž umožňuje neustálý přístup k dokumentům 24 hodin denně 7 dní v týdnu bez ohledu na to, kde se fyzicky nacházejí. „Službu eOffice využívá zhruba každý druhý klient naší společnosti,“ uvádí Jaroš a upřesňuje: „Klienti mají na zabezpečené certifikované doméně přístup k poště, hlasovým zprávám, faxům a dalším dokumentům online, kdykoli a odkudkoli.“

Výhody pronájmu sídla využívají především majitelé firem bez vlastních nemovitostí, kteří nechtějí mít z důvodů prestiže sídlo společnosti doma, případně vlastní kancelář a sekretářku po většinu roku ani nepotřebují. Dále jsou to podnikatelé, kteří nepotřebují fyzicky pevnou adresu. Pokud jde o zaměření, nejčastěji se jedná o podnikatele působící v oblasti služeb a obchodu.

SMART Office & Companies
SMART Office & Companies, s. r. o. je lídrem trhu v oblasti zakládání a, prodeje a následné správy společností po celém světě. Společnost využívá stabilní zázemí investiční skupiny NATLAND Group, jejímž je členem. Toto finanční zázemí se odráží ve vysoké kapitálové vybavenosti společnosti, která tak může mít neustále na skladě ready made společnosti po celém světě. SMART Office & Companies je také průvodcem v podnikání zahraničním osobám, nabízí řešení veškeré legislativně-administrativní agendy spojené se zahájením podnikání v ČR.