V Praze jednají představitelé nejdůležitější organizace pro rozvoj internetu

[Tisková zpráva] Představitelé organizace IETF, která schvaluje nové protokoly a standardy na základě kterých funguje internet, jednají poprvé v Praze.

Praha, Česká republika – 19. března 2007 – Sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ, spolupořádá pražské setkání představitelů organizace IETF (Internet Engineering Task Force, http://www.iet­f.org), která schvaluje nové protokoly a standardy pro komunikaci po internetu. Organizace IETF stála u zrodu internetu, v současné době tvoří IETF rozsáhlá mezinárodní komunita výzkumníků, síťových architektů i zástupců komerčních firem působících na internetu.

„Výsledky jednání IETF mají zcela zásadní vliv na další fungování internetu,“ řekl Ondřej Filip, ředitel sdružení CZ.NIC. „Velmi nás těší, že se můžeme podílet na organizaci setkání představitelů IETF, které se poprvé v 21leté historii IETF koná v Praze.“

Pražské setkání IETF se koná od 18. do 23. března, na programu jsou například jednání o standardech přenosu obrazu a zvuku po internetu, rozvoji systému ENUM pro bezplatné telefonování po internetu, standardech protokolu IPv6, zabezpečení internetové komunikace a řada dalších problémů neustále se rozvíjejícího internetu.