Velkoformátová tiskárna Canon získala prestižní ocenění Buyers Laboratory Inc.

26. 3. 2009

[Tisková zpráva] Tiskárna Canon imagePROGRAF iPF820 získala ocenění „Pick“ 2008 od Buyers Laboratory. Bueyrs Laboratorty oceňuje univerzalitu tiskárny a rychlost a kvalitu tisku při nízkých nákladech. Ocenění získala rovněž řada multifunkčních kancelářských laserových zařízení.

Praha, 26. března 2009 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámil, že velkoformátová tiskárna imagePROGRAF iPF820 s šířkou tisku 44“ (112 cm) získala prestižní ocenění od nezávislé organizace Buyers Laboratory Inc (BLI). Toto ocenění si vysloužila za své výjimečné univerzální tiskové schopnosti.

Canon imagePROGRAF iPF820 byl oceněn za schopnost uspokojit potřeby náročných zákazníků z obou hlavních segmentů velkoformátového tisku: jak z oblasti technických výkresů CAD/GIS, tak i kreativních a grafických studií. Díky dvěma rolím je Canon imagePROGRAF iPF820 schopný rychle přepínat mezi různými typy papíru a nabízí snadnou a pohodlnou výměnu tiskových médií. Pro tisk lze využít jak média v rolích, tak i v tiskových arších. Výtečně hodnoceny jsou rovněž tiskové ovladače, nabízející možnost bezokrajového tisku, funkci Free Layout či zásuvný modul pro tisk přímo z prostředí Microsoft Word.

Canon imagePROGRAF iPF820 je navržen pro využití v oblastech CAD/GIS, kopírovacích center a produkčního tisku. Díky nasazení pětibarevných inkoustů využívajících reaktivní i pigmentovou technologii je možné dosáhnout vysoké rychlosti tisku při špičkové kvalitě výstupu a nízkých provozních nákladech. imagePROGRAF iPF820 je tak všestranně využitelným zařízením pro barevný i černobílý tisk na široké spektrum tiskových médií.

„BLI oceňuje v tiskovém průmyslu jen výjimečně výkonná a spolehlivá zařízení. Velkoformátová tiskárna Canon imagePROGRAF iPF820 splnila všechna požadovaná kritéria, proto jsme jí na podzim 2008 mohli udělit naše ocenění „Pick“ ,“ uvádí David Sweetnam z laboratoří BLI a pokračuje: „Zařízení ukázalo velmi dobrou kvalitu tisku v celé škále aplikací, ať už šlo o mapy, architektonické plány tištěné na standardní kancelářský papír nebo vysoce kvalitní tisky fotografií na fotografický papír Canon Premium. Canon tak neustále zásobuje trh vysoce kvalitními tiskárnami.“

Spolu s oceněním velkoformátové tiskárny imagePROGRAF iPF820 získal Canon od BLI ocenění „MFP Line of the Year“ za svoji kancelářskou řadu multifunkčních tiskáren. Toto ocenění získal Canon již po šesté z posledních osmi ročníků.

Martin Lucký, manažer velkoformátového tisku Canon CZ, komentuje další z řady úspěchů Canonu: „Na trh, který byl již zaplněn množstvím zavedených hráčů, vstoupil před pěti lety Canon s energií a jasným cílem. Náš rychlý růst na pozici dvojky na trhu je zřetelným dokladem kvality našich technologií, které se projevuje rovněž odbornými oceněními nezávislých firem, jako je právě BLI.“

Zisk ocenění navazuje na úspěch velkoformátové tiskárny Canon imagePROGRAF iPF6100, která obdržela ocenění BLI „Pick“ na jaře 2008. Buyers Laboratory Inc. (BLI) je významnou světovou autoritou zabývající se nezávislým testováním produktů v oblasti tisku dokumentů. Pravidelné testy a recenze probíhají v oblasti multifunkčních tiskáren, kopírovacích zařízení, tiskáren a faxů a také velkoformátové­ho tisku.

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU