Technický ředitel společnosti Verizon, Dick Lynch, představuje plány na implementaci bezdrátové sítě Verizon Wireless Fosters Global LTE Ecosystem

30. 3. 2009

[Tisková zpráva] Bezdrátový Fosters Global LTE Ekosystém společnosti Verizon

Počinem, který nastartuje globální implementaci sítí 4G LTE (Long Term Evolution – dlouhodobý rozvoj), představil v detailech Dick Lynch, Výkonný viceprezident a CTO (Chief Technology Officer), plány na vybudování první americké LTE sítě příští generace.

Lynch oznámil, že Verizon Wireless, joint venture společností Verizon Communications a Vodafone, si za primární poskytovatele mobilní komunikace pro výchozí implementaci sítě LTE ve Spojených státech zvolil společnosti Ericsson a Alcatel-Lucent. Oznámení společnosti Verizon šlape, ve spolupráci s firmou Vodafone, na paty průmyslovým lídrům LTE sítí ve Spojených státech a Evropě. Tito dva dodavatelé dle očekávání vybudují výchozí infrastrukturu, která umožní společnosti Verizon Wireless stát se první bezdrátovou společností, jež bude ve Spojených státek nabízet komerční služby založené na LTE, a to počínaje rokem 2010.

„Budování sítě LTE společnosti Verizon Wireless se bude řídit naší vizí o poskytování globální a všudypřítomné bezdrátové konektivity a mobility”, řekl Lynch. „LTE nám umožňuje pokračovat v plnění požadavků našich zákazníků na vyšší rychlosti a služby s krátkou odezvou, které budou fungovat jak po celých Spojených státech tak i globálně. Nám zase pomohou vyhovět nárokům zákazníků na mobilitu těch mnoha aplikací, které často používají přes připojení k vysokorychlostním sítím s pevným připojením.”

„Budování sítě společnosti Verizon Wireless určuje jednotný směr ke skutečnému globálnímu šikoropásmovému bezdrátovému přenosu a Ericsson je hrdý na to, že může být součástí této historické události,“ řekl Carl-Henric Svanberg, prezident a CEO společnosti Ericsson. „Neposkytujeme společnosti Verizon Wirelsess pouze kompletní řešení LTE, nýbrž nabízíme zároveň naše celosvětové vedoucí postavení v oblastech technologie a standardizace, abychom společnosti Verizon pomohli zrealizovat příslib sítí LTE během roku 2010. Těšíme se na další spolupráci v rámci úspěšné komercializace LTE, která spotřebitelům a podnikům po celých Spojených státech umožní nové a dokonalejší využití mobilní komunikace.”

Celý článek najdete na adrese: http://news.vzw­.com/news/2009/02/pr­2009–02–18.html

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi “komunikace pro každého”prostřed­nictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu a na burze NASDAQ.

Více informací na www.ericsson.cz

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET