Viry méně ničí, více kradou, Centrum.cz s Grisoftem nabízí profesionální řešení zcela zdarma

20. 11. 2007

[Tisková zpráva] Současné počítačové viry a obecně škodlivé kódy mnohem méně ničí, zato se však stále více soustřeďují na krádeže citlivých dat. Autorům nežádoucího software poté takto tajně získané informace přinášejí pohádkové zisky.

Programy, které jsou schopny dostávat a předávat z počítače důvěrné informace, se nazývají spyware a citelně již zasáhly Českou republiku. Odborníci navíc odhadují, že zhruba 80% počítačů není dostatečně chráněno, ačkoliv se jejich uživatelé domnívají, že jsou dostatečně zabezpečeny. Právě včas proto může přijít pro některé uživatele internetu zcela ojedinělá nabídka od Centrum.cz a společnosti Grisoft. Od 20. 11. 2007 mohou totiž používat zcela zdarma profesionální program AVG-Anti Malware, který je ochrání nejen před viry, ale i před nežádoucím nahlížením do soukromí a ztrátou interních dat. Tento program může využít každý, kdo si nastaví na svém počítači jako domovskou stránku Centrum.cz.

Pokud budou mít uživatelé nastavenu domovskou stránku Centrum.cz, mohou tento kvalitní produkt, obsahující antivir a antispyware, používat včetně nepřetržité technické podpory i aktualizací zcela zdarma po dobu 6 měsíců. Po této době si budou moci takto registrovaní uživatelé prodloužit licenci za zvýhodněnou cenu na dobu jednoho roku nebo dvou let. Jestliže nabídku nevyužijí, program AVG se přestane aktualizovat a detekovat nové škodlivé kódy. Žádnou podobnou akci konkurence nenabízí.

K rizikovému chování nejen českých uživatelů říká Karel Obluk, technický ředitel, Grisoft: „Současná situace na internetu představuje velmi vysoké riziko pro uživatele, kteří často zabezpečení svých počítačů podceňují. Je dokázáno, že pracovní stanice na síti bez jakékoli ochrany a bez aktuální verze operačního systému je v průměru do jedné hodiny napadena. Centrum.cz je významný portál a naše společná akce je proto podle mého názoru tím správným krokem k ochraně všech uživatelů před internetovými hrozbami.“

Produktový šéf Centrum.cz Pavel Krbec k hrozbám na internetu říká: ,,Za jeden zářijový den naše stránky navštívilo 712 tisíc uživatelů, měsíční čísla za všechny portály hovoří o více jak 5 miliónech uživatelů a návštěvnost internetu stále roste. Pokud vezmeme v potaz fakt, že 80% počítačů není dostatečně chráněno, čistě teoreticky nám vyjde, že zhruba 4 milióny uživatelů českých portálů žije ve falešném pocitu bezpečí, protože jim někdo může zcela zásadně zasáhnout do domácího rozpočtu nebo soukromí. Proto jsme se rozhodli nabídnout s naším partnerem program, který toto nebezpečí dokáže velmi výrazně snížit“.

Možnost stažení software na http://avg.cen­trum.cz

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání