Vivantis vstupuje na trh cestovního ruchu, získal podíl v agentuře New Travel.cz

[Tisková zpráva] Chrudim, 16. července 2010 - Společnost Vivantis vstupuje na tuzemský trh s cestovním ruchem. Přední internetový prodejce získal 40 % podíl v internetové cestovní agentuře New Travel.cz. Cílem nového obchodního partnerství je navýšení kapitálu agentury a posílení její pozice na tuzemském trhu. Vivantis novou akvizicí doplnil své stávající portfolio internetových obchodů nabízejících například parfémy, kosmetiku, šperky, hodinky či produkty pro zdraví.

Cestovní agentura New Travel.cz se řadí mezi přední české prodejce zájezdů na internetu. V rámci nového partnerství poskytla společnost Vivantis agentuře několikamilionovou půjčku, která jí usnadní další rozvoj a pomůže k rychlejšímu ekonomickému růstu. Do konce roku cestovní agentura plánuje podstatně rozšířit stávající nabídku produktů, zefektivnit své služby a zkvalitnit komunikaci se zákazníky.

„Plně si uvědomujeme, že oblast cestovního ruchu nyní zažívá krizi. Přesto tento segment trhu považujeme z dlouhodobého hlediska za zajímavý, zejména pak v rámci internetového prodeje,“ uvedl Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis, která provozuje například e-shopy Parfemy.cz, Hodinky.cz, Sperky.cz, Krasa.cz, Prozdravi.cz či Nakupnicentrum.cz. „Díky vstupu do cestovní agentury se nám podařilo efektivně diverzifikovat portfolio firmy, účelně jsme přitom využili volné finanční prostředky. Naše rozhodnutí samozřejmě podpořil fakt, že NewTravel.cz dynamicky rostl i v době, kdy celkový trh klesal,“ doplnil Rozhoň, který je přesvědčený, že se nejednalo o poslední akvizici společnosti Vivantis v letošním roce.

V rámci online prodeje zájezdů hodlá Vivantis využít svých bohatých zkušeností z oblasti internetového obchodování. Nová spolupráce by měla oběma subjektům přinést strategickou výhodu nejen v podobě většího kapitálového zajištění, ale také z hlediska provázání marketingových a reklamních aktivit.

„Jsem přesvědčený, že jsme ve společnosti Vivantis našli silného partnera, se kterým se nám podaří naši firmu posunout ku předu. Od spolupráce samozřejmě očekáváme výrazné posílení pozice na tuzemském trhu,“ informoval Roman Břenek, ředitel internetové cestovní agentury New Travel.cz, o partnerství se společností Vivantis, přičemž hodnota odkoupeného podílu nebyla zveřejněna. „I přes finanční krizi se nám v posledních dvou letech dařilo udržet růst firmy. Věříme, že se nám nyní podaří dynamický růst udržet, případně ještě zvýšit,“ doplnil Břenek s tím, že letošním cílem agentury New Travel.cz je prodat zájezdy v celkové hodnotě 130 milionů korun.

O společnosti VIVANTIS a.s.
Společnost VIVANTIS a.s. je předním internetovým prodejcem u nás. Zaměřuje se na prodej kosmetiky, parfémů, šperků, hodinek a produktů pro zdraví a provozuje největší internetové obchody ve svém oboru Parfemy.cz, Hodinky.cz, Krasa.cz, Sperky.cz, Prozdravi.cz a Nakupnicentrum.cz.

Zákazníkům internetových obchodů společnosti VIVANTIS a. s. již bylo odesláno více než 1 081 000 zásilek, měsíčně její servery zaznamenají v průměru více než milion návštěv. V široké nabídce najdou zákazníci celkově přes 50 000 výrobků od 680 značek, mezi nimi například 2 900 parfémů, 6 900 typů hodinek, 5 700 druhů kosmetických výrobků, 6 200 šperků či 1 100 produktů pro zdraví.

Společnost VIVANTIS a. s. je členem Asociace pro elektronickou komerci (APEK). Její internetové obchody získaly certifikaci APEK Certifikovaný obchod 1. a 2. stupně, což je pro zákazníky jistota bezpečného a bezproblémového nakupování. Internetové obchody společnosti VIVANTIS jsou držiteli značky SOS – Spotřebitelský audit obchodních podmínek (SAOP), což zákazníkům zaručuje, že obchodní podmínky nejsou v rozporu se zákonem. Dle nezávislého nákupního rádce Heureka.cz by 96 % z 62 000 zákazníků doporučilo internetové obchody VIVANTIS svým známým.

O společnosti New Travel.cz s.r.o.
Společnost New Travel.cz nabízí tisíce zájezdů do celého světa. Partnery agentury jsou nejen největší cestovní kanceláře působící v celé České republice, ale rovněž i menší cestovní kanceláře se specializovanými nabídkami a osobním přístupem ke klientům. Zaměřuje se na internetový prodej zájezdů na internetové adrese www.newtravel.cz. New Travel.cz je autorizovaný prodejce zájezdů pouze plně pojištěných cestovních kanceláří.

Služeb internetové cestovní agentury New Travel.cz využilo již přes 30 000 klientů. Letos agentura očekává meziroční nárůst počtu klientů o 40 %. V nabídce má průměrně přes 10 000 zájezdů do více jak 80 zemí. Má podepsané provizní smlouvy se 135 pojištěnými cestovními kancelářemi. V letech 2006 až 2009 získala řadu partnerských ocenění kvality prodeje od renomovaných CK jako jsou Exim Tours, Čedok, Fischer, Neckermann a další.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu