Vivantis vstupuje s VivaPneu.cz na tuzemský trh s pneumatikami

[Tisková zpráva] Chrudim, 8. října 2009 - Společnost Vivantis a.s., přední internetový prodejce, vstupuje od října na tuzemský trh s pneumatikami. Na zákazníky především z řad řidičů cílí novým e-shopem s názvem VivaPneu.cz. Klesajícím maržím v dané komoditě hodlá dlouhodobě vzdorovat maximálně efektivním obchodováním a nízkými provozními náklady.

Největší konkurenční výhodou nového internetového obchodu jsou minimální náklady. Vzhledem k nízkým maržím v případě pneumatik a doplňkového zboží nepočítá e-shop VivaPneu.cz s žádnými velkými investicemi. Provozovatel přichází s efektivním obchodním modelem založeným na široké zákaznické skupině svých e-shopů, obrovských skladových zásobách a bohatých zkušenostech s online prodejem na tuzemském trhu.

„Marže na pneumatikách klesla za poslední tři roky až o polovinu. Museli jsme tedy najít nové možnosti, jak v této komoditě obchodovat efektivněji. Naším cílem bylo rozšířit portfolio služeb pro naše zákazníky o dobře fungující e-shop s relativně nízkými provozními náklady,“ uvedl Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis a.s., která v případě VivaPneu.cz spolupracuje v oblasti logistiky a skladových zásob se společností Onio s.r.o.

Zákazníci internetového obchodu VivaPneu.cz mohou přehledně vybírat z 16 000 výrobků, které mají možnost získat se slevou až 60 % oproti běžným cenám. V případě nejprodávanějších pneumatik na Škodu Fabia lze například aktuálně ušetřit kolem dvou tisíc korun na jednom autě. V nabídce nového e-shopu jsou produkty celkem od třiceti světových výrobců pneumatik, litých a ocelových disků či sněhových řetězů. Atraktivní novinkou je technologie 3D scanneru vybraných výrobků.

„Hodláme našim zákazníkům vycházet vstříc, proto zaručujeme nejkratší možné dodací lhůty či dopravu zdarma. Vše zvládáme díky kvalitně vyškolenému zákaznickému servisu a obrovským skladovým zásobám,“ uvedla Petra Polanská, manažerka e-shopu VivaPneu.cz. „Veškerý náš sortiment má samozřejmě potřebné certifikace a je homologovaný pro provoz v České republice i v Evropské unii,“ připomněla.

O společnosti VIVANTIS a.s.
Společnost VIVANTIS a.s. je nejúspěšnějším internetovým prodejcem v České republice co do počtu objednávek. Zaměřuje se na prodej kosmetiky, parfémů, šperků, hodinek a produktů pro zdraví a provozuje největší internetové obchody ve svém oboru Parfemy.cz, Hodinky.cz, Krasa.cz, Sperky.cz, Prozdravi.cz a Nakupnicentrum.cz, jejichž rozsáhlý sortiment se pohybuje v řádu desetitisíců položek.

Zákazníkům internetových obchodů společnosti VIVANTIS a. s. již bylo odesláno bezmála 900 000 zásilek, měsíčně její servery zaznamenají v průměru více než milion návštěv. V široké nabídce najdou zákazníci celkově přes 90 000 výrobků od 800 značek, mezi nimi například 4 000 parfémů, 7 000 typů hodinek, 6 000 druhů kosmetických výrobků, 3 500 šperků či 1 200 produktů pro zdraví.

Společnost VIVANTIS a. s. je členem Asociace pro elektronickou komerci (APEK). Její internetové obchody získaly certifikaci APEK Certifikovaný obchod, což je pro zákazníky jistota bezpečného a bezproblémového nakupování. Společnost se základním jměním 10 milionů korun předpokládá, že letos přesáhne obrat 400 milionů korun.